Utflykt på kontinenten

 

Efter ca 2 veckor i Kenya befinner jag mig nu på en kortare tripp i grannlandet Tanzania. I fredags åkte jag till Arusha, en stad som ligger i norra Tanzania, nära gränsen till Kenya. Där spenderade jag drygt två dagar som innehöll allt från skolbesök till kameler och ormar.


Från Arusha fortsatte sedan resan vidare med flyg till Zanzibar, den omtalade turistön som är lokaliserad utmed Tanzanias östkust, strax utanför Dar es Salaam. Det är också här jag befinner mig just nu.

 

Klimatet här på Zanzibar är relativ annorlunda mot det i Nairobi. Istället för hög höjd befinner jag mig nu på havsnivå, men istället är temperaturen och fuktigheten desto högre. Dessutom är löpkulturen extremt långt ifrån den kenyanska, även om det är ett antal som är ute och joggar på morgonkvisten. Så vad gör man på Zanzibar då? Jo, man hänger på de exotiska stränderna, besöker lokala kryddfarmer och äter glass. Och tränar också, förstås.

 

Än så länge har jag inte börjat med någon tuffare träning med tanke på mitt löparknä (som glädjande nog känns bättre och bättre), utan jag håller mig till distansträning vilket passar rätt bra här i solgasset. För att undvika den tuffaste hettan kör jag oftast en morgonjogg på stranden runt kl. 06:30, för att sedan duscha, käka frukost och leva turistlivet med solglasögon och mobilkamera.

 

Ikväll blir det middag på den dagliga matmarknaden här i Stone Town där jag bor. Där kan man finna nästan vilken mat som helst och dessutom till ett bra pris. Imorgon ska jag till havs för att försöka få syn på några delfiner innan det återigen blir strand på fredag. 

 

Därefter åker jag tillbaka till Nairobi sent på lördag kväll. Det ska bli superkul och jag längtar verkligen tillbaka dit. Alla vänner som jag har där och att konstant omges av löpatmosfären är ju faktiskt något extra speciellt.


Kommentarer

Hej Albin

Hej Albin

Härligt med Zanzibar. Vi har varit där. Kolla in Freddie Mercurys barndomshus i Stonetown.