Akele Cup 1 - 2011-03-12

Tävlingsdatum:

12 mar 2011
Akele Cup 1, Mjölby 2011-03-12

Det var ruggigt, men några plusgrader i alla fall när starten gick för årets första deltävling i Akele Cup. 17 tappra kom till start, lite tunt men kanske har inte vårkänslorna vaknat hos alla ännu? Ismail Muktar Sharif vann i herrklassen och Mikael Rosenqvist kom först i M40. Några damseniorer var tyvärr inte på plats, men Susanne Reiman segrade i K40 och slutligen vann Albin Carlsson i pojkklassen.

Akele Cup 4 2011-05-03

3 maj 2011
Snön vräkte ner i Linköping och det var bara att gå ner i klädkammaren efter vinterjackan. Det var dock uppehåll under loppet och 14 tappra löpare kämpade väl. Emma Löfqvist blev mest överlägsna segrare i Akele Cup i år med seger efter ett lopp! Även i damklassen kunde man i år vinna totalt efter att ha deltagit i ett lopp. I år hade vi en ny 3000-poängare: Ismail tog hem herrar seniorer med full poäng. Staffan och Susanne fick också ihop 3000 poäng som vanligt.

Akele Cup 3, 2011-04-05

5 apr 2011
28 startande samlades i småregnet vid terrängspåret. Anders B och Staffan J inspekterade spåret och rekommenderade asfaltunderlag. Våren har kommit men inte mycket än så länge.

Akele Cup 2, 2011-03-26

26 mar 2011

I det soliga men kyliga vårvädret samlades 27 tävlande på startlinjen. Startrakan bjöd på medvind men vi tror att det var motvind ibland. Martin Wuopio kom först i mål på 2,5 km och Staffan segrade före Ismail på 5 km, de vann också sina klasser. Damklasserna på 5 km vanns av Cecilia Kleist och Jenny Asp-Andersson. Bra sprunget av de flesta!

Akele Cup 4 - 2012-04-03

3 apr 2012

Även denna vecka var det strålande väder om än lite kallt (för publiken och funktionärerna). Totalt 33 löpare ställde upp denna gång. Trenden har vänt igen. Iår har vi haft 143 startande, jämfört med förra årets 86 startande. Kul att så många tar tillfället i akt och tävlar på hemmaplan.

Akele Cup 3 2012-03-27, Mjölby

27 mar 2012

REKORD!!! Igen! Denna gång värmerekord, inte i manna- eller kvinnominne har det varit så varmt på Akele Cup.

Gabriel Sandör sprang ifrån alla inklusive seniorerna idag. Övriga segrare hette Martin, Emelie, Staffan, Susanne och Madeleine.

Deltagarantalet var nu normalt igen efter lördagens rekord.

/Kjell

Akele Cup 2 - 2012-03-17

17 mar 2012

REKORD!!!

Denna gång sattes det rekord på BT-banan, Johan Hyden putsade rekordtiden till otroliga 14:31.

Det var troligen deltagarrekord också, denna härliga lördag startade inte mindre än 45 st. Om man jämför detta med förra årets starter som var 86 st på 4 tillfällen, märker man att trenden har vänt. Kan det vara en satsning inför terräng SM på hemmaplan?

I ungdomsklasserna segrade Emelie före Emma och Madelene och i pojkklassen segrade Martin följd av Erik. Damklasserna vanns av Cecilia och Susanne och i herrklasserna segrade Johan och Staffan.

Akele Cup 1 Mjölby 2012-03-10

10 mar 2012

Denna soliga, men lite blåsiga lördagmorgon samlades 32 tävlande vid asfaltsbanan. Det var ovanligt mycket bilar som körde runt på banan som normalt sett brukar vara öde, till och med polisen körde förbi.