SM

Distans:

1000 m
1500 m

Martin Wuopio tog sig till final med ett fint genomfört försök på 1500 m i P16  på IUSM i Malmö den 9/3. Martin la sig på en tredjeplats från början, men när tempot började sjunka efter tre varv så gick han till täten och gjorde en bestämd fartökning. Fältet sprack genast upp då och det blev bara Martin och en löpare till kvar längst framme. Resten av loppet avverkades i ett kontrollerat högt tempo och Martin bevakade så han skulle ta en av de två säkra finalplatserna. På det sista varvet blev han frånspurtad, men det var egentligen av mindre betydelse då han kom in på en säker andraplats.

Albin Carlsson hade en riktig otur i sitt försök på 1000 m i P15 då han missade en finalplats med minsta möjliga marginal, en hundradel skiljde till den sista tiden som gick vidare. Albin gjorde annars ett riktigt fint lopp då han la sig på en bra position i klungan och gick upp till täten av klungan när man gick ut på sista varvet. Två löpare var överlägsna och hade lämnat klungan redan på det första varvet, men Albin hade en riktig spurtduell med de övriga i heatet och kom till slut in på en fjärde plats i heatet på nya perset 2.57,71.