Inför Stockholm maraton - Malin Dahlgren

Vår tredje profil inför Stockholm maraton är Malin Dahlgren. Malin föredrar långa lopp och sprang nyligen Borlänge 6 h. Läs hennes tankar om helgens lopp här.
 
Namn: Malin Dahlgren
Ålder: 36
Antal tidigare maraton: 2
Pers maraton: 4.06
 
Hur har träningen gått under vintern?
Efter en krasslig decembermånad har jag ökat träningsmängden under senvintern och våren. Jag hade en sextimmars-tävling inplanerad och fokuserade mycket på mängd inför det loppet vilket dock gått ut över fartträningen. Jag känner att styrkan finns, men tempot behöver ökas.
 
Hur har du förberett dig inför Stockholm maraton?
Fokus har som sagt legat på mycket styrka och mängd, nu sista tre veckorna har jag kortat ner passen och lagt in mer tröskelträning. Det är förmodligen lite sent för att kunna öka farten, men styrkan ger viss trygghet.
 
Vad är ditt mål?
Målet är, som alltid, att sätta nytt pb och gå under 4 timmar utan att få slita hund för mycket.
 
Hur kommer du lägga upp loppet?
Jag är ingen tempolöpare, utan satsar på mitt vanliga koncept att hålla ett jämnt tempo och försöka få kroppen och magen att hålla hela vägen för att förhoppningsvis kunna göra en negativ splitt.
 
Vad hoppas du slippa?
Värme. Det slår tyvärt hårt på prestandan.
 
Vad ser du mest fram emot?
Målgången! Men, Stockholm är ett fantastiskt lopp. Dels är det otroligt mycket folk som springer vilket är inspirerande i sig, men sedan står nästan hela Stockhlm o hejjar på vilket ger en otrolig stämning längs hela banan!
 
Är det en viktig tävling för dig?
Eftersom jag tävlar så lite så blir alla tävlingar viktiga – men Stockholm är något jag laddat för och sett fram emot under många månader.
 
Hur ser resten av säsongen ut?
Efter 2 juni blir det lite vila i någon vecka och efter lung igångsättning ska jag träna mycket backe inför Lidingö i höst. Jag måste bygga mycket styrka för att kunna göra det loppet rättvisa! Det är ett fantastiskt lopp på många sätt – både fantastiskt vackert och fantastiskt jobbigt :)
 
 

Tags: