Inför Göteborgsvarvet - Peter Hall

Nästa Akele-profil som laddar inför Göteborgsvarvet är Peter Hall. Peter är ganska ny i klubben och har gjort stora löpareframsteg under det senaste året. 

Namn: Peter Hall
Ålder: 34
Pers halvmara: 1:26:06 (officiellt) (1:21:25 Kanallöpet 2012)
Startgrupp: 1

 

Hur passar Göteborgsvarvet in i din vårsäsong? Är det ett viktigt lopp för dig?
Det var det första loppet jag bokade in för i år. Jag gjorde varvspremiär förra året, och då var det min andra halvmara någonsin, så det var mycket "se och lära". Nu känns det som jag har chans att springa loppet "på riktigt". Dessutom är halvmaran en distans som jag vill satsa mer på i år.

 

Hur har du förberett dig inför loppet?
Jag började löpträna lite mer målmedvetet för tre år sedan då jag anmälde mig till Lidingöloppet. Förra året började jag gå på Akeles gemensamma intervallträning, vilket jag känner har gett mig en skjuts i utvecklingen, och i år har jag gjort mina första lopp i Akele-kläder.

Jag har tränat bra hela vintern och fokuserat mer på löpning än tidigare år (bristen på snö gjorde att det blev mindre längdåkning än föregående år). Min ambition är att träna löpning tre gånger i veckan, vilket för mig motsvarar 3-5 mil. Den senaste månaden har jag dock besvärats av lite småkrämpor så den sista uppladdningen inför Göteborgsvarvet har inte riktigt gått som jag velat.

 

Vad är ditt mål?
Mitt mål för i år är att klara halvmaran under 1:20. Att fixa det på Göteborgsvaret vore såklart lite extra kul. Får jag till ett perfekt lopp så kan det gå. Förra året var jag ungefär 1,5 minuter snabbare på Göteborgsvarvet jämfört med Kanallöpet som jag sprang två veckor innan. I år sprang jag Kanallöpet på 1:21:25, så jag får väl hoppas att den trenden håller i sig.

 

Hur kommer du lägga upp loppet?
Man borde kanske invänta väderprognosen innan man spikar planen, men rent allmänt hoppas jag kunna utnyttja att det finns många duktiga löpare som kan hjälpa mig med farthållningen och att publiken kan ge mig lite extra krafter under loppets sista tredjedel.

 

Vad ser du mest fram emot?
Den där pirrande känslan av förväntan och ovisshet innan start.

 

Vad tycker du om att det är ett så oerhört stort lopp, både publik- och deltagarmässigt?
Det har sin charm tycker jag. Tänk vilka kontraster man hittar bland motionsloppen i Sverige: Från små landsbygdslopp med en handfull deltagare och mer kor än människor som tittar på, till folkfesten och det kontrollerade kaoset i de stora loppen.

 

Hur ser din fortsatta säsong ut?
Jag tänkte försöka springa ytterligare några halvmaror och millopp under året. Sen skulle det inte förvåna mig om jag står på startlinjen på Lidingö i september.

Tags: