Inbjudan till DM 10 000 m

NocOut.se arrangerar årets upplaga av DM på 10 000 m den 17/9 enligt nedstående inbjudan. DM räknas i år också som Akeles KM på 10 000 m.

 

Campusarenan, 17 september 2014 klockan 18:00 - 21:30

 

Så var det då dags. Vårt KM på 10000 meter. I år är det också DM i Östergötland och vi hoppas på riktigt många löpare från övriga klubbar. Både de bästa men även de som inte inte är med i medaljstriden men vill uppleva ett tight banlopp med många jämngoda. IK NocOut.se har normalt ca 80 löpare på sina klubbmästerskap på bana och med övriga klubbars deltagande lär vi passera 100 löpare med råge. Dvs detta blir Sveriges största banlopp genom tiderna.

Vi har fått tillgång till LGIFs träningstider innan vår träningstid och kan därför dela upp oss i 3 heat.

Preliminära tider:

18:10 Start löpare med beräkna tid mellan 46- 60 min

19:20 Start löpare med beräkna tid mellan 39- 46 min

20:15 Start löpare med beräkna tid snabbare än 39 min

21:30 Campusarenan stänger och man måste vara ute ur anläggningen

Av lättförståliga skäl kan inte långsammare löpare springa i de senare heaten. Det blir tyvärr svårt att ha med löpare som ligger över 60 minuter. Vi tveksamheter kontakta IK NocOut.se. Placering i KM/DM avgörs av respektive sluttid och inte i vilket heat man springer.

Anmälan

Sker på plats senast 30 minuter före respektive start.

Avgift

Ingen avgift

Tidtagning

Eventuellt har vi elektrisk tidtagning. Enligt uppgift är det inte klanderfritt och därför inte säkert att vi vågar chansa. I vilket fall behövs manuell tidtagning som back-up. Vi rekommenderar starkt att man tar med en egen kompis/bekant som varvräknare samt om möjligt att man tar egen tid på loppet. Allt för att undvika att något går fel. När man inte springer själv bör man ställa upp som tidtagare i ett annat heat. Varvscheman och instruktioner till tidtagarna sker på plats. Man bör dock ha med egen tidtagningsutrustning.

Omklädning

Det finns fyra omklädningsrum och två extra toaletter.

Trångt på banan?

För många kan det tyckas att det blir mycket löpare på banan men erfarenheten visar att det funkar riktigt bra och nästan alla tjänar på detta. Man kommer inte att behöva springa ensam utan det finns många som håller ungefär samma fart. Vi har arrangerat ca 30 banlopp med så här många deltagare senste åren utan några problem.

Man springer till vänster och helst ej två och två när man inte måste. De som varvar springer om till höger. De snabbaste löparna är mycket duktiga på att ta hänsyn och anpassa sig bara man inte gör något oförberett. Det har visat sig att de snabbare blir sporrade när man varvar löpare och därför också tjänar på detta system

Hitta hit

Friidrottsarenan Campus Valla ligger nära korsningen Johannes Magnus väg och Kunskapslänken i södra delen av univsesitetsområdet.

Facebooklänk
https://www.facebook.com/NocOut.se/posts/10152637449711054.

Tävlingsansvarig

Håkan Wettergren