Glöm inte bort att anmäla dig till träningsdagen 14 maj!

Årets första träningsdag kommer hållas söndagen den 14 maj kl 9.30 vid LOK-gården. Dagen kommer att innehålla två träningspass, föreläsning samt gemensam lunch.
 

Till denna träningsdag kan vi gladeligen presentera att Mikael Mattsson kommer vara med oss och då hålla i både träningspass och en inspirerande, och kanske framförallt informerande, föreläsning.
 

Mikael Mattsson är en ung framstående forskare på Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) i Stockholm inriktad på fysiologi, träningslära och tillämpad idrottsvetenskap. Mikael har ett brett perspektiv på sin forskning - att ta reda på hur kroppen fungerar och reagerar i olika idrotts- och arbetssammanhang - och har därigenom presenterat artiklar inom bland annat ultra-uthållighetsarbete, effekterna av anti-inflammatoriska läkemedel, konditionsträningens effekter på hjärtat/cirkulationen och genetik studier mot individanpassning av träning innefattande ett stort samarbetsprojekt kallat ”ELITE” (Exercise at the Limit - Inherited Traits of Endurance).


Förutom sin forskning så har Mikael ett stort intresse för att undervisa och utbilda inom idrottsrörelsen. Det handlar då om fysiologi, träningslära och framför allt konditionsträning. Han ser också forskarens så kallade ”tredje uppgift”, att sprida kunskap till den bredare massan, av stor vikt och vill på ett så enkelt och lättbegripligt sätt som möjligt sammanställa och förklara komplexa begrepp inom konditions- och uthållighetsträningens fysiologi.

 

Mikael har under de senaste åren inte bara publicerat ett gäng artiklar och böcker ("Kondition & Uthållighet" och  "Träningsplanering") utan även figurerat flitigt i media och ni kan se ett axplock av tidningsnotiser och intervjuer i länkarna som följer nedan.

Mikael om myter kring träning.

Mikael i podcasten Tyngre Träningssnack

Mikael om felberäkningar i aktivitetsarmband

Mikael i podcasten Maratonpodden

Mikael om alkohol och din träning
 

Mer information om själva träningsdagen och schema kommer i närmare anslutning till själva träningsdagen.
 

Vi ser verkligen fram emot denna träningsdag och hoppas att den kommer ge oss många nya ideer, och kanske omkullkasta några gamla, så att vi har mycket ny lärdom att ta med oss vidare i vår träning.

Anmäl dig här!

Datum och tid: Söndag 14 maj kl 09.30

Plats: LOK-gården

Vem: Medlemmar i Akele (samt deltagare i löpargruppen Runner)

Kostnad: 100kr, betalas på plats helst med swish alternativt kontant (då ingår, föreläsning, lunch, två träningspass och mellanmål).

Övrigt: Den här gången kommer det inte vara någon middag på kvällen utan vi satsa på att ha extra trevligt under dagen istället.
 

Varmt välkomna!

- Träningskommittén