Cissi vann Kalmarmilen på kanontid

Cecilia Kleist fortsätter sin bästa säsong någonsin med att vinna Kalmarmilen på fina tiden 34.55. Första gången under 35 min för Cissi. Hon skriver själv om loppet här:

 

Insåg när jag åkte mot Kalmar att jag faktiskt inte hade sprungit en mil på tävling sen jag sprang 10000 m-loppet i Köpenhamn i mitten av maj. Därefter var jag skadad ett tag och har sen mest tävlat på lite kortare stadslopp och banlopp.
 
Det var därför med en hel del funderingar jag begav mig mot Kalmar. Skulle jag verkligen orka springa en mil? 3000 m har ju varit riktigt jobbigt det och det mest troliga är att jag nu antagligen kommer bli tokstum och efter några kilometer helt enkelt falla ihop och dö. Så med dessa tankar stod jag på startlinjen i Kalmar.
 
Startfältet var helt oki, men såg inte oslagbart ut. När startskottet väl går så har jag trots allt glömt detta med att jag inte kommer orka och springer glatt iväg i en mer lämplig fart för 5000 m. Drar ner något på farten, men konstaterar vid 3 km att det fortfarande går rätt snabbt, trots att banan inte varit så lättlöpt med motvind och grusstig utmed havet. Jag har dock sällskap av en tjej från Spårvägen och inser att springer hon i det här tempot är det bäst jag också gör det.
 
Vi har sällskap in mot varvningen vid ca 6 km och hon trycker på ganska bra och jag börjar kanske nu bli lite trött. Strax efter varvningen så är det dock besvärliga kullerstenar och efter det märker jag att hon släpper en liten lucka. Då ser jag min chans och försöker hålla uppe farten för att den ska bli tillräckligt stor för att göra henne ännu tröttare.
 
Vid passering 8km inser jag att händer nu inget oväntat borde jag lyckas vinna. Tittar nu för första gången på klockan igen och räknar snabbt ut att jag är på väg mot nytt personligt rekord också. Därför försöker jag med nu lite småtrötta ben hålla uppe farten de sista kilometerna också trots en jobbig motvind och det är riktigt skönt när jag får vända upp på den sista rakan mot målet och springer i mål på tiden 34.55 och konstaterar att jag för första gången har sprungit under 35 på milen och slagit pers med ca 20 s.
 
Kändes som ett riktigt positivt besked inför hösten och var faktiskt mycket bättre än vad jag ens hade vågats hoppas på. Sammanfattningsvis så är Kalmar ett av de trevligare stadsloppen på sommaren, bra arrangemang, en riktig fin bana, bra publik och dessutom bättre prispengar än vad man har van vid som långlöpare.

 

Löpning för alla skriver om Cissi här och har dessutom ett bildspel där Cissi är med här.

 

Resultat kvinnor 10 km

1 Cecilia Kleist IK Akele 34.55
2 Helene Malmkvist Spårvägens FK 35.33
3 Hanna Karlsson MAI 35.53

Fullständiga resultat här.

Tags: