Cissi om SM-helgen (och bilder från Runpix!)

Cissi om SM-helgen:

SM på 10000 m har efter Terräng-SM varit mitt stora mål i år. Efter att jag sprungit riktigt bra på de stadsloppen jag sprungit under sensommaren så var mina egna förväntningar höga när jag åkte mot Stockholm.

Foto: Runpix
När starten väl går så sätter Isabellah en väldig fart och ingen försöker ens hänga på. Själv försöker jag hitta en bra position ganska långt fram i andra klungan och försöker mest hitta ett bra flyt och rytm i löpningen. Inser dock efter ett par kilometer att farten egentligen är lite för långsam för min smak. Väljer dock att avvakta lite till, men när vi passerar 5 km på 17.38 och hela startfältet fortfarande är med så börjar jag bli lite orolig. Går upp och höjer farten lite och får en viss assistans. När jag hör att luckan då bakåt snabbt börjar växa och att vi nu bara är fyra i andra klungan så börjar det kännas lite bättre. Märker dock att Frida nu börjar tröttna och går därför upp igen och trycker på lite till med förhoppning om att fler ska släppa. Snart är vi bara två kvar och märker att jag får ytterligare några meter. De sista kilometrarna krigar jag på ganska själv och inser att jag faktiskt kan ta SM-silver. Alternativt kan jag stumna totalt också.

Isabellah hade till och med rakat skallen för att inte riskera stryk av Cissi. Foto: Runpix
När Isabellah väl kommer och varvar mig så passar jag på att få lite draghjälp tills hon efter drygt ett varv går i mål. Nu inser jag dock att Malin närmar sig oroväckande fort bakom och det är bara ge järnet på sista varvet. Det är till slut så skönt när jag ser målet och inser att jag kommer fixa ett silver. Är mycket glad över det och blir inte mindre glad när jag får reda på att jag dessutom avslutat de sista 5 km (jag kolla inte klockan alls efter 5 km) på 17 min och jag därmed slagit nytt pers och även klubbrekordet.

Startnumret förutsåg placeringen. Foto: Runpix
Efter loppet på 10000 m kändes det som att jag på 5000 m inte hade något att förlora, utan att det bara var att satsa. Dock gör jag sen lite mer tvärtom och släpper iväg både Isabellah och Hanna ganska direkt. Själv placerar jag mig som vanligt ganska högt i klungan. Inser dock rätt tidigt att det går alldeles för långsamt och bestämmer mig därför för att satsa vid 1 km och går upp och drar. Hoppas att någon ska vilja hjälpa till, men de tycker nog att det är bra att jag springer mig trött där framme. När det är 1200 m kommer Elin i en väldig fart och går om lätt, strax därefter kommer även Malin och när jag nu försöker göra samma tempoväxling så har nog benen fått nog och 10000 m loppet sitter nog i rätt bra. Får nu istället fokusera på att försöka hålla min 5:e plats och det gör jag trots allt. Springer dessutom på nytt pers och slår då även mitt klubbrekord. Idag är jag trots allt ganska missnöjd över mitt genomförande av loppet. Sprang ganska taktiskt dåligt från start och borde vågat gå lite hårdare. Något att ta lärdom av inför framtida lopp.Som helhet ändå nöjd med SM-helgen och då framförallt med mitt silver såklart. Riktigt kul att det även gav mig en finnkampsplats. Ytterligare ett mål som jag ville uppnå i år.

Cissi leder klungan. Foto: Runpix

Tags: 

Kommentarer