Anders sprang bra i Harakiri Berglauf

Anders Kleist var i Österrike och sprang Harakiri Berglauf den 5/8. Han slutade på en mycket fin 8:e plats och som han själv beskrev det: "Slagen av 2 världsmästare, 1 vice världsmästare, en em 2:a och två kenyaner samt en till satan till. Fint väder och en härlig stämning alperna.."

 


Sekunderna efter start. Foto: Privat

 

Här är hans referat:
En liten rapport från Mayrhofnen Harakiri Mountain Race som jag sprang i söndags. Det är ett lopp över 10,4 km med 1200 m stigning. Börjar med 2 km flackt för att sedan stiga med dryga 25 % i 2 km. Sen ett flackt parti med mindre lutning ett par kilometer för att sedan vara tre jävliga kilometer med 20 % lutning sen.

 

I loppet fanns två eritreaner som för två år sen var etta och tvåa på VM.2:a, 6:an och 8:an från EM var med osv osv..

 

Löpningen kändes bra i första branten. Sprang som vanligt för långsamt när det blir flackt och där försvann flera konkurrenter. De brantare 3 km gick fint och jag höll rätt jämnt med de framför och lyckade springa ifrån EM 6:an och 8:an. På slutet jagade jag en kenyan, men lyckades inte fånga in honom trots ett riktigt självmordsförsök i en nerförsbacke ner mot målet som bara slutade i en vurpa. Nu laddar jag för VM känner att jag är på rätt väg. Mindre än 3 minuter efter på 54 min löpning känns riktigt bra..


 
Foto: Privat

 

Andra kommande stora tävlingar för Anders är SM 10000 m samt Lidingöloppet.

 


Foto: Privat

 

Resultat

1 WELDEMARIAM Azaria Tekla ERI 52.02.30
2 KIDANE Abrham ERI 52.05.00
3 KOSGEI Isaac Toroitich KEN 52.40.30
8 KLEIST Anders SWE 54.44.50

Fullständliga resultat här.

 


Prisutdelning. Foto: Privat

Tags: