april 2014

Slutställningen i Akele Cup

Tävlingsdatum: 

25 apr 2014

Distans: 

Övrig

Vinnarna i Akele Cup blev till slut Jonas Schedin i herrklassen, Jonas Lundqvist i M40, Karin Elf i damklassen, Gunilla Ekholm i K40, Ida Sandör i F16 och Rasmus Rudberg i P16. Totalt vann Jonas Schdin bland herrarna och Karin Elf vann damklassen.

 

Resultat från Akele Cup 4

Tävlingsdatum: 

22 apr 2014

Distans: 

Övrig

Årets sista deltävling av Akele Cup gick i fint väder och lockade 23 deltagare, varav 22 gick i mål. På den korta banan startade tre deltagare och snabbast här var Caroline Bark före Ida Sandör och Rasmus Rudberg. I herrklassen kom Robert Toss först och Jonas Lundqvist var snabbaste 40-åring. Karin Elf blev snabbaste dam och här var Gunilla Ekholm första 40-åring.

 

Info om anmälan till Kanallöpet

För de som planerar att anmäla sig till Kanallöpet via undertecknad, ange vid anmälan om ni önskar busstransport till starten (se info på www.kanallopet.com) så står Akele för kostnaden för detta (eftersom bussen ska betalas ihop med anmälan).

Anmäl er till loppet via formuläret på akele.se senast torsdag 24:e april.

Med vänlig hälsning
Björn Clasén, tävlingsanmälare 

Tjejträning

Hej alla tjejer!

-Måste man ha tråkigt på långfredag?

-Absolut inte! Kom med och spring ett fartfyllt intervallpass istället. Vi samlas som vanligt vid Vidingsjö motionscentral. Tiden är kl 10:00 är som gäller. Passet för dagen består av 6-8x3min/60sek vila. Innan nedjogg ska vi försöka hinna med lite styrka också. Har du en kompis som vill hänga på, ta med henne också!

Vi ses!

/Karin Elf

Akele Cup totalt efter tre deltävlingar

Tävlingsdatum: 

8 apr 2014

Distans: 

Övrig

Inför sista deltävlingen av Akele Cup är det fortfarande helt öppet i samtliga klasser om vem som ska vinna. I MS leder fortfarande Muuse Yusuf, men det är ett koppel med löpare bestående av Gabriel Sandör, Jonas Schedin, Johan Lindgren, Axel Ek och David Karlsson, som har gjort två tävlingar och har goda chanser att ta segern i den sista deltävlingen. I M40 tog Anders Nilseryd över täten, men här har Niall O'Hanlon, Jesper Johansson och Jonas Lindqvist chansen till seger med en bra avslutande tävling. Även i totalställningen är det en helt öppen affär med nio löpare som kan vinna.

Resultat från Akele Cup 3

Tävlingsdatum: 

8 apr 2014

Distans: 

Övrig

Hela 27 personer kom till start på tredje omgången av Akele Cup trots ett ihållande regn. Innan start lättade det dock på regnandet och det blev ganska goda förhållanden att löpa i. Först i mål var Ida Sandör som sprang ett varv på 2,5 km och först i mål på 5 km var brorsan Gabriel. Första 40+ var Niall O'Hanlon och som första dam kom Karin Elf. Slutligen kom Anna-Sofie Bark in som etta bland damernas 40+.

Årets sista deltävling går den 22/4 i terrängen vid Södra spåret. Väl mött då!

 

Resultat från Startmilen

Tävlingsdatum: 

5 apr 2014

Distans: 

10000 m

Ett antal Akeliter var och sprang Startmilen i Örebro den 5 april. De bjöds på soligt och fint väder på en flack 2-varvsbana, men blåsten var lite besvärlig på vissa partier.

I seniorklasserna lyckades Cecilia Kleist bäst med en andraplats på 35:30, medan Robert Toss kom på 5:e plats med 33:03 och Edvin Karlsson på 8:e med 34:16.

Bland veteranerna knep Karin Backteman, Ing-Marie Persson, Micke Rosenqvist och Sven-Åke Persson pallplatser.