november 2012

Julbordslöpet

Det närmar sig sista anmälningsdag och det är för närvarande ca 45 anmälda. Det finns visserligen 80 platser, men då många väntar till sista stund med att anmäla sig riskerar det att bli fullt innan fredag.

Är du angelägen om att vara med bör du alltså betala in anmälningsavgiften snarast till Akeles bankgiro 875-9540. 200 kr/person om du är 16 år eller äldre.

Resultat från Garda Trentino Half Marathon

Tävlingsdatum:

11 nov 2012

Distans:

Halvmaraton

Peter Hall, Caroline Lidebjer och Anna Johansson var på plats i Italien för att springa Garda Trentino Half Marathon den 11 november. Trots riktigt besvärligt väder lyckades de få till bra resultat, varav två pers. Placeringsmässigt lyckades Caroline bäst. Hon slutade på 14:e plats bland damerna och på en andraplats i klassen TF. I samma klass slutade Anna 14:e och totalt på en 46:e plats. Peter var totalt 39:a i loppet och kom 3:a i klassen MM35. Välj Läs mer för deras egna berättelser.

Skidor i vinter?

Vi är några stycken som har bokat Öna bystuga i Mora den 17-20 januari och tänker ha en träningshelg med längdskidor då. Det finns gott om plats i stugan, ca 50 bäddplatser, så det vore kul att få med fler akeliter dit. Stugan kostar 100 kr per bäddplats och natt, de som vill kan ordna samåkning dit och så handlar vi mat gemensamt. Hör av dig till Mikael Eriksson, miker200@hotmail.com, eller Janne Wuopio, jan-erik.wuopio@saabgroup.com, om du vill följa med.

Akelekalender

Akeles ungdomsgrupp samlar in pengar för en lägerresa till Kenya 2014 och som en del av detta har man satt ihop en Akelekalender för 2013. Kalendern är i A4-format och har bilder med Akele-motiv för varje månad. Alla datum för Akeles KM och Akele Cup finns inlagda samt datum för DM- och SM-tävlingar. Kalendern kostar 75 kr, kontakta Mikael Eriksson, miker200@hotmail.com om du vill ha en. En förminskad förhandskopia av kalendern finns här nedan.

Resultat från Borås 6-timmars

10 nov 2012

Distans:

6 h löpning

I lördags gick premiärupplagan av Borås 6-timmars. Loppet gick på en naturskön varvbana på 1295 m runt en fågelsjö.

Från Akele deltog Elin Jacobsson och Daniel Svensson.

Elin kom 3:a av damerna totalt med 62554 m. Daniel hade problem med en tidigare stukad fot, men fick ihop 57601 m ändå.

Fullständiga resultat samt artikel om loppet

Resultat från Växjö maraton

20 okt 2012

Distans:

Maraton

Den 20 oktober gick Växjö maraton. Snabbast från IK Akele var Jonas Olsson som sprang in på 2.50.29 och slutade 4:a i seniorklassen. Fyra blev också Anders Bagge i klassen M 50. I K 35 tog Matilda Widlund ett silver. Akele kom också 2:a i lagtävlingen med hjälp av Björn Morén och William Linnefell. Läs mer för resultat och rapporter.