september 2012

Upphittad klocka!

På VSM i Kil den 3-5/8 så hittades en klocka i omklädningsrummet. Upphittaren tror att den tillhör någon i Akele, så om det är någon av våra deltagare som saknar en klocka kan han eller hon höra av sig till Bernt Magnusson som har klockan nu. Bernts telefonnummer är 013-21 88 75.

Elitgruppsmöte

I måndags träffades den så kallade Elitgruppen i Olstorp för ett träningspass och firande av det framgångsrika året. Drygt 20st dök upp, om det var Olstorps backar eller tårtan som lockade mest låter vi vara osagt.

Efter lite löpning i spåren samlades vi för att prata om året och äta lite tårta. Vi fick höra våra SM-medaljörer berätta om sina säsonger och referat från medaljloppen. Hoppas kvällen var uppskattad och gav inspiration inför avslutningen på säsongen.

Många Akele-löpare till Lidingöloppet

Inför helgens Lidingölopp är 74 Akele-löpare anmälda. I herrklassen 30 km startar hela nio löpare i startgrupp 1A vilket antagligen kömmer ge ett bra lagresultat (fem snabbaste blir ett lag). I grupp 1B och 1C finns det ytterligare 13 löpare. I Lidingö tjejlopp 10 km, som är huvudklassen för damer, startar fem löpare i startgrupp 1A. I lagtävlingen räknas här de tre snabbaste löparna. Utöver detta finns det många löpare i ungdoms- och veteranklasserna. Akele-flaggorna kommer att finnas på plats att samlas kring efter målgång. De placeras i slänten till vänster om målet. Välj Läs mer för hela deltagarlistan.

Total Akeledominans i Solsidan Runt

I loppet Solsidan Runt i Saltsjöbaden den 22 september deltog några Akelelöpare. I herrklassen 10 km dominerade Anders Kleist från start och vann tillslut, 2 min före meriterade Emil Lerdahl. I damklassen 10 km vann även Cissi Kleist överlägset, nästan sex minuter före tvåan. I klassen flickor födda 1997-1999 vann Martha Engström Boij på den 1,230 m långa banan. Även hon i utklassningsstil.

Resultat från terräng-DM

Tävlingsdatum:

22 sep 2012

Distans:

Övrig

Årets DM i terränglöpning gick i Mjölby i lätt regn och det var sammanlagt 30 tappra löpare som kom till start. I män 4000 m var det David Karlsson som tog segern och i kvinnornas motsvarighet var det 14-åriga Sanna Fasth som vann. På herrarnas långa bana var det ytterligare en ungdom som vann, 13-åriga August Mollén var först i mål där. Inga kvinnor ställde tyvärr upp på den långa banan. Som synes blev det många unga segrare (som förstås gjorde fina insatser!) då vi tyvärr saknade många av länets seniorer.

Spring, fika och köp klubbkläder

Vi visar och säljer våra klubbkläder i MOK-stugan i Mjölby nu lördag 22 september i samband med terräng-DM. Passa på! Ungdomsgruppen står för servering av korv och fika. Är du inte anmäld till tävlingen? Inga problem. Kom i god tid och direktanmäl dig innan starten 10.30.

Mycket klubbkläder på Kraftloppet. Arkivbild: Robert Toss