Vinstorpspassagen

Datum: 

lördag, 1 oktober, 2022 - 09:30

Plats: 

Tränare: 

Cicilia Kleist

Text: 

Vinstorpspassagen, en runda med tre alternativ på 17, 23 samt 26 km som går på blandat underlag och har formen av en åtta.

Vägbeskrivning: Tinnerö - Vidingsjö - Landeryd - Slattefors - Sturefors - Ullstämma. Om man springer första öglan på åttan så blir det c:a 17 km. Notera att det är ett stort inslag av terräng/stig eftersom rundan går över MTB-spår, Östgötaled och LOK-mil (i den ordningen) mellan km 3-8. Här kan man istället springa vägen via Fröberget till grillplatsen vid Ekäng om man tycker att det känns för äventyrligt i skogen (eller om man springer med vagn). Anslutning till resten av rundan möjlig via cykelvägar i Ullstämma.

- - - -
Många träningsklockor har funktionalitet att kunna ge väganvisningar utifrån ett GPS-spår. Här är en kortfattad guide för hur man gör för att få in Akeles långpass.
Öppna kartan i Google Maps. Tryck på de tre vertikala punkterna vid sidan av kartans namn och välj "Hämta KML". Välj vilken bana du vill exportera och ladda ner filen (.kmz). Sök på nätet efter "kmz to gpx" och välj någon av träffarna, ex: mygeodata.cloud. Ladda upp filen och konvertera till en GPS-fil (.gpx). Med denna kan du lägga in en ny bana och synka med klockan, sen är det klart.
- - - -