Våra träningspass

Tröskelpass:
Fokus ligger på tröskelintensitet under större delen av året. Under tävlingssäsong vår/sommar kan det bli inslag av mer fart också. Tröskelpass körs i lägre intensitet än våra intervallpass och används dels för att träna hjärta/lungor och förmågan att förse kroppen med syre och energi, men också för att förbättra fartuthållighet under längre tid utan att dra på sig mjölksyra.

  Hela året
Tid Måndagar kl 18-19
Plats Varierande, kolla alltid på det aktuella passet på hemsidan.

Intervaller:
På våra intervallpass kör vi korta intervaller i hög intensitet med syfte att öka kroppens förmåga att syresätta våra muskler och att springa i högre farter. Vi lägger också extra tid på att slipa på löpsteget med hjälp av olika löpskolningsövningar. Välkommen till torsdagsträningen!

Förkrav: Du bör kunna springa minst 5 km i ett sträck.

  Vinter (vanligtvis november t.o.m mars) Sommar (vanligtvis april t.o.m oktober)
Tid Torsdagar kl 20-21 Torsdagar kl 18-19
Plats Friidrottsarenan (Campushallen) Varierande, kolla alltid på det aktuella passet på hemsidan.

Långpass:
Syftet med långpass är att vänja kroppen vid att arbeta under längre tid, vilket innebär att man bör släppa fokus på fart och springa i ett behagligt distanstempo (bra att tänka på vid val av fartgrupp).

Samling vid röda magasinet och sedan delar vi upp oss i grupper och springer mellan 90-120 minuter i en fart som passar gruppen. I stort sätt är alla våra rundor uppdelade i minst två olika distanser. Hur långa de olika alternativen är skiljer sig lite åt mellan olika rundor och alltså från vecka till vecka. Vi strävar efter att alltid ha rundan med samtliga sträckor utritade på en karta tillsammans med passbeskrivningen.

Tid: Lördagar 9:30-11:30
Plats: Samling på parkeringen vid röda magasinet (fd Garnisonsmuseet) i Linköping. Se karta här!

Motionspass:
Motionspassen består oftast av olika sorts intervaller, men ibland även distanspass. Dessa pass fokuserar mer på grunderna i löpträning och passar dig som kanske nyligen börjat springa eller vill utveckla din löpning. Motionspassen går generellt i ett lägre tempo än övriga pass och anpassas utifrån deltagarna. Under våren samkör vi motionspassen med träningskvällarna inför Blodomloppet. 

Tid: Tisdagar 18:30
Plats: Ryds motionscentrum, Linköping

Styrketräning hos Idrottslabbet Performance Center:
För att bli en starkare, friskare och snabbare löpare finns möjlighet till styrketräning hos Idrottslabbet som passar alla medlemmar och ambitionsnivåer. Ni hittar mer information via sidan medlemsförmåner i inloggat läge.

Tid: Söndagar 15:00-18:00 (drop-in)
Plats: Idrottslabbet, Linköping

Intervaller i Mjölby:
Träningen i Mjölby varierar mellan olika typer av intervaller. Vilket pass som är planerat kan du se i schemat. 

Tid: Tisdagar 18:00
Plats: MOK-stugan, Mjölby