Om klubben

IK Akele är en friidrottsklubb som har specialiserat sig på löpning, framförallt på medel- och långdistans. Klubben välkomnar alla typer av löpare, oavsett kön, ålder, nationalitet eller ambition. 

IK Akele bildades 1982 av ett gäng entusiastiska långdistanslöpare som ville träna och tävla ihop. Klubben registrerades i Mjölby kommun men har genom åren haft stor verksamhet i Linköping. Därför är vi numera även registrerad som en Linköpingsklubb. En sammanhållande länk under alla åren är vår tidning, Löpsedeln. Den innehåller bland annat tävlings- och reseberättelser, resultat och annan intressant och spännande läsning. Varje nummer pryds av en av klubbens medlemmar och innehåller även en intervju med denna.

Klubben har sedan 1982 utvecklats och då främst som arrangörsklubb. Vi anordnar och ansvarar numera för många tävlingar varje år, alltifrån våra årliga klubbmästerskap, Akele Cup och DM 10 000 m till Mjölbyfemman och vårt numera absolut största arrangemang - Blodomloppet. Tillsammans med GeBlod (tidigare Blodtappen) har vi arrangerat Blodomloppet sedan 1997, ett samarbete som fungerar mycket bra. 2012 annordnade vi även Terräng-SM.

På senare år har, sakta men säkert, både ungdoms- och elitverksamhet växt fram. Numera sätter både ungdomar, seniorer och veteraner IK Akele på kartan i Idrotts-Sverige med fina placeringar.

Men IK Akele är framförallt en klubb för ALLA som tycker om löpning! Den största delen av våra medlemmar är motionärer utan elitmässiga ambitioner. Vi erbjuder bland annat möjligheter att delta på våra träningar och träningsläger, vår klubbtidning Löpsedeln, bra klubbkläder, föreläsningar, deltagande i stafetter och andra tävlingar och inte minst gemenskap med likasinnade som tycker löpning är kul!

All vår verksamhet är uppbyggd på ideell basis, vilket innebär att alla medlemmar förväntas ta ansvar efter förmåga för klubbens verksamhet.

IK Akele är ansluten till Svenska friidrottsförbundet och Svenska Parasportförbundet.

Brevadress
IK Akele
Box 78
595 21 Mjölby

E-postadresser
Allmänna ärenden styrelsen@akele.se
Fakturor, ekonomiärenden kassor@akele.se

Bankgiro 875-9540
Swish 123 369 93 94

Organisationsnummer 823000-9089