Veteran-VM

Är du född 13 augusti 1989 eller tidigare och känner att du är i bra form med tanke på din ålder? Då är du kvalificerad att delta i veteran-VM i friidrott som i år avgörs på svensk mark i Göteborg 13 - 25 augusti.

Veteran-VM har arrangerats i Sverige en gång tidigare, men det var 1977 så möjligheten att delta i VM i friidrott på hemmaplan lär dröja om du inte tar chansen i år.

Vi vill uppmuntra våra medlemmar att delta och styrelsen har beslutat att klubben står för såväl registreringsavgift som startavgift – under förutsättning att du startar. Du anmäler och betalar själv, ersättning betalas ut i efterhand mot kvitto. Övriga kostnader, till exempel resa och boende står du för själv.

Förutom de traditionella arenagrenarna finns landsvägslöpning 10 km och halvmaraton på programmet, de två senare söndag 18 augusti respektive lördag 24 augusti för att underlätta för de som känner att en helg i Göteborg kan räcka. Eftersom arrangemanget är utspritt i tiden där enskilda grenar oftast avgörs på en enskild dag är det svårt att ordna en gemensam resa, men självklart uppmuntrar vi initiativ för att göra detta tillsammans. Fråga runt bland dina klubbkompisar om det är fler som funderar på att vara med.

På arrangemangets hemsida finns mycket information, i lite mer sammanfattad form i denna inbjudan. Det är viktigt att notera att anmälan stänger redan 4 juni, så det går inte att vänta till sommaren med att bestämma sig.