Våra träningspass

Tröskelpass:
Fokus ligger på tröskelintensitet under större delen av året. Under tävlingssäsong vår/sommar kan det bli inslag av mer fart också. Tröskelpass körs i lägre intensitet än våra intervallpass och används dels för att träna hjärta/lungor och förmågan att förse kroppen med syre och energi, men också för att förbättra fartuthållighet under längre tid utan att dra på sig mjölksyra.

  Hela året
Tid Måndagar kl 18-19
Plats Varierande, kolla alltid på det aktuella passet på hemsidan.

Intervaller:
På våra intervallpass kör vi korta intervaller i hög intensitet med syfte att öka kroppens förmåga att syresätta våra muskler och att springa i högre farter. Vi lägger också extra tid på att slipa på löpsteget med hjälp av olika löpskolningsövningar. Välkommen till torsdagsträningen!

Förkrav: Du bör kunna springa minst 5 km i ett sträck.

  Vinter (vanligtvis november t.o.m mars) Sommar (vanligtvis april t.o.m oktober)
Tid Torsdagar kl 20-21 Torsdagar kl 20-21
Plats Friidrottshallen (Campushallen) Friidrottsarenan Campus Valla

Långpass:

Vad är syftet med långpass?

Syftet är att vänja kroppen vid att arbeta under längre tid, vilket innebär att man bör släppa fokus på fart och springa i ett behagligt distanstempo.

Hur länge håller ett långpass på?

Cirka två timmar, men oftast finns möjlighet att korta av längs banan. Ibland kan det även bli något längre, därför kan det vara bra att ha med sig egen vätska och energi.

Vilka tempon håller ni på långpassen?

Vi försöker att erbjuda två olika tempogrupper på varje pass. En grupp som springer i ca 5:00/km och en i ca 5:30/km (blir ca 15-20 s/km långsammare om underlaget är mestadels på stig). Då rundorna vi löper allt som oftast har flera olika alternativ med olika längder, går den snabbare gruppen på ett längre alternativ än den långsammare. Det eftersom tanken är att alla grupper ska vara ute ungefär lika lång tid.

Blir vi för få så får vi istället hålla ihop i en grupp. Då håller vi ett tempo som passar gruppen som helhet, dock som långsammast 5:30/km.

Jag skulle vilja springa långsammare än 5:30/km!

Just nu saknar vi ledare som kan leda långsammare grupper, men vi skulle gärna vilja erbjuda det. Om du kan tänka dig att ställa upp och leda en långsammare grupp som eventuellt också springer något kortare, hör av dig till någon i tränargruppen så försöker vi att lösa det!

Vilket underlag går långpassen på?

Vi har många olika rundor som vi går runt på och det finns alla möjliga kombinationer av asfalt, grus och stig. Generellt blir det mer rena asfaltsrundor på vintern när det kan vara halt, medan sommaren erbjuder fler rundor på grus och stig.

Var är samlingen?

Tid:

Lördagar 9:30-11:30

Plats: Oftast vid parkeringen vid röda magasinet (fd Garnisonsmuseet) i Linköping. Ibland vid andra platser, kolla alltid det enskilda passet var samlingen är och var beredd på att det kan ändras fram till ett dygn innan start.

Motionspass:
Motionspassen består oftast av olika sorts intervaller, men ibland även distanspass. Dessa pass fokuserar mer på grunderna i löpträning och passar dig som kanske nyligen börjat springa eller vill utveckla din löpning. Motionspassen går generellt i ett lägre tempo än övriga pass och anpassas utifrån deltagarna. Under våren samkör vi motionspassen med träningskvällarna inför Blodomloppet. 

Tid: Tisdagar 18:30
Plats: Ryds motionscentrum, Linköping

Styrketräning hos Idrottslabbet Performance Center:
För att bli en starkare, friskare och snabbare löpare finns möjlighet till styrketräning hos Idrottslabbet som passar alla medlemmar och ambitionsnivåer. Ni hittar mer information via sidan medlemsförmåner i inloggat läge.

Tid: Söndagar 15:00-18:00 (drop-in)
Plats: Idrottslabbet, Linköping

Intervaller i Mjölby:
Träningen i Mjölby varierar mellan olika typer av intervaller. Vilket pass som är planerat kan du se i schemat. 

Tid: Tisdagar 18:00
Plats: MOK-stugan, Mjölby