Akeles 40-års jubileum

IK Akele logo

IK Akele 40 år

Välkommen på jubileumsdag och fest!

Lördag 29 oktober 2022

Matverkstan, Brogatan 1, Linköping

Ta gärna med din respektive eller en vän

 

Den 27 september 1982 träffades ett tjugotal långlöpare vid Skogssjön i Mjölby och bildade föreningen som blev IK Akele. Klubben växte snabbt i början och lockade medlemmar från stora delar av Östergötland. Sedan dess har många löpare sprungit i våra vinröda klubbkläder och på olika sätt gjort avtryck i klubbhistorien, och nu vill vi samla dem till en jubileumsdag för att fira de första 40 åren.

Jubileumsdagen har flera delar där man deltar på det man själv finner intressant och givande, och vi hoppas att alla våra nuvarande 300 medlemmar kan hitta något som passar. Vi har också bjudit in ca 100 av våra tidigare medlemmar, där vi hoppas att många av dem vill komma och ge sin bild av klubbens historia.

 Varma löparhälsningar från

Jubileumskommittén                                      Festkommittén
   Johan Askling                                                   Maria Broo
Fredrik Johansson                                             Jan Engström
     Per Lindh                                                     Per Lindh
            Evy Öberg                                                Linda Westerlund

 

Under hela dagen kommer vi ha Tekniska verkens personalmatsal ”Matverkstan” i Linköping som bas. Ingången till Matverkstan finns på å-sidan av kontorskomplexet på Brogatan 1.

Tekniska verkens personalparkering (infart Runstensgatan) är fri på helgerna, och vill man åka kollektivt ligger Linköpings resecentrum mindre än en kilometer bort.

Program

10:15   Träningspass utomhus

Samling ombytta vid Matverkstans uteservering. Väskor kan förvaras inomhus.

  • För våra yngre medlemmar genomför tränarna för Akeles barngrupp ett lekfullt träningspass för barn födda 2011 – 2016.
  • För alla andra blir det ett lättsamt tidsbegränsat träningspass under ledning av Fredrik Johansson. I mindre grupper kommer lagen navigera i staden för att finna de pusselbitar som behövs för att slå de andra akeleiterna. Primärt premieras samarbete och smartness över löpförmåga. Intensiteten är alltså till största del lugn, men tiden är dyrbar så viss puls kommer man få!

Dusch och ombyte Linköping Sportcenter (ca 200 m från Matverkstan).

12:30    Lunchbuffé

  • Köttbullar, gräddsås, lingon, kokt potatis
  • Fiskgratäng med purjolök, dill, lagrad ost

13:30    Föreläsningspass

Löpning och väder Pia Hultgren

Pia Hultgren är nog idag mest känd som en av SVTs meteorologer som med jämna mellanrum presenterar vädret i slutet av nyhetssändningarna, men under 1990-talet bodde hon i Linköping och gjorde avtryck i resultatlistorna för Akeles räkning. Bland annat tog hos SM-silver i maraton 1994 på 2:57:47 – en tid som gällde som klubbrekord ända fram till 2021. Pia kommer prata kring temat Löpning och väder.

FormtoppningDaniel Cortobius

Daniel Cortobius föreläser åt Friidrottsförbundet i samband med löptränarutbildningar och har varit tränare inom friidrotten i många år. Han arbetar även som föreläsare på Gymnastik och Idrottshögskolan och Svenska Fotbollförbundet. Daniel kommer att prata om formtoppning och de erfarenheter/lärdomar han haft kring det.

Erfarenheter från elitsatsningGustav Berlin

Gustav Berlin var för några år sedan en lovande junior i Akele. Han tog bland annat 5 JSM-medaljer och satte klubbrekord på 800 m. Efter flytt till Stockholm och byte av klubb till Hässelby har han fortsatt satsningen. I år återfinns han på sjunde plats i Sverigestatistiken på 1500 m med tiden 3:40,47 – ett resultat som gjordes på Bauhausgalan i somras. Gustav kommer att prata om sin elitsatsning och hur han nått dit han är idag.

15:30   Fikabuffé

  • Krispig äppelpaj, vaniljsås, kaffe, te

16:00   Tillämpning formtoppning

Tillämpning av formtoppningsarbetet genom diskussion och planering i smågrupper utifrån ett antal frågeställningar under Daniels ledning. Ungefär en timme långt.

Det går också att stanna kvar hos Matverkstan i väntan på kvällens fest, åka hem och fixa till sig eller köra ett eget träningspass. Dusch och ombyte vid Linköping Sportcenter är tillgängligt för den som önskar.

18:00   Jubileumsfest

Klädsel: Kavaj
Fest med mat, dryck, underhållning och historiska återblickar.

Grillbuffé: Svensk kyckling, svensk kotlettrad, stekt tofu, marinerad quornfilé, kikärtsbiffar, potatis och rotfruktsgratäng, bearnaise, tzatziki, barbecuesås, blandsallad, nybakat bröd och smör.
Efterrätt: Cocospannacotta med passionsfruktscoulis

Ett glas valfri dryck till maten ingår. Mer kan köpas i baren under hela kvällen.
Programlagt fram till ca kl 21:30, men festen fortsätter för de som orkar.

23:00   Slut på dagen

Reservation för mindre ändringar och kompletteringar. Ovanstående version skiljer sig något från den som skickats till tidigare medlemmar i början av september. Eventuella ytterligare ändringar kommer meddelas de som anmäler sig och finnas här.

 

Anmälan och kostnad

Vi tar betalt för lunchen (50 kr/person) och festen (150 kr/person). Övriga delar står klubben för. Betalningen görs i samband med anmälan, i första hand via swish, men fler alternativ står till buds om du hör av dig.

Vi vill ha din anmälan senast söndag 23 oktober. Anmälan görs i första hand på denna länk https://tinyurl.com/akele40ar

Om något är oklart, eller om du vill anmäla dig på annat sätt än via länken går det bra att ringa Per Lindh, 073-712 83 12 eller e-posta per.lindh@akele.se så löser vi det! 

Starttid: 

lördag, 29 oktober, 2022 - 10:15

Plats: