Inför terräng-SM: Gabriel Sandör

Terräng-SM närmar sig snabbt och vi publicerar därför vår nästa Akele-profil. Det är dags för Gabriel Sandör, vårt yngsta medaljhopp inför Terräng-SM.

 

Namn: Gabriel Sandör
Ålder: 16 år
Klass: P16

 

Hur är dagsformen, har vinterträningen gått bra?
Formen känns bra, kom nyligen hem från en hård träningsvecka i Portugal. Vinterträningen har rullat på riktigt bra. Nyligen Startmilen i Örebro på 34:22 jämfört med förra året då jag sprang runt 38 på ett millopp. Fick också en 5:e plats på IUSM på 1 500 m, även fast det inte är min bästa distans.

 

Vilken eller vilka distanser springer du på TSM?
4 km

 

Är TSM extra viktigt på hemmaplan?
Det känns ganska häftigt att TSM går på hemmaplan.

 

Vad tycker du om banan och underlaget?
Jag tror banan kommer passa mig bra, ganska mycket backar och ett mjukt gräsunderlag som jag gillar.

 

Hur har du förberett dig inför TSM?
Vi har ju tjuvtränat där ett flertal gånger och jag vet var jag ska dra i en extra växel så komkurenterna får det riktigt tufft.

 

Vad tror du om motståndet?
Motståndet känns väldigt tufft, många har gjort grymma tider bl.a. Gustav Stensjö som sprang hem guldet på IUSM 1 500 m på strax under 4 min! Men mitt mål blir att göra ett så bra lopp som möjligt och hänga med täten så länge jag kan och kanske räcker det till en medalj.

 

Hur ser din fortsatta säsong ut?
Efter det blir det lite smålopp och senare i sommar blir det en liten satsning mot sommarens triathlontävlingar. kanske blir det USM men självklart så blir det Lidingöloppet i slutet av september. Jag tror jag kan göra bra ifrån mig på den tuffa banan.

 

Tags: