Inför terräng-SM: Cecilia Kleist

Näst på tur bland Akele-profiler inför terräng-SM är Cecilia Kleist. Löparen som under förra året på allvar tog sig in i den svenska eliten och nu är tillbaka, starkare än någonsin.

 

Namn: Cecilia Kleist
Ålder: 30
Klass: KS

 

Hur är dagsformen, har vinterträningen gått bra?
Dagsformen är bra och jag har visat att jag är bättre i år än fjol genom att slå personligt rekord på både 3000 m, 5 km och 10 km. Vinterträningen har nästan gått helt enligt plan och det enda som egentligen inte har gått vägen var att jag blev skadad strax före inomhus-SM och inte alls sprang så bra som jag hade tänkt mig där. Det hela läkte trots allt ihop ganska snabbt och efter ett par veckor kunde jag återgå till full löpträning igen.

 

Vilken eller vilka distanser springer du på TSM?
4000m och 8000m.

 

Är TSM extra viktigt på hemmaplan?
TSM är en tävling som jag skulle ha prioriterat i vilket fall och har så gjort de senaste åren, men självklart ska det bli extra roligt att få springa på hemmaplan.

 

Vad tycker du om banan och underlaget?
Banan är intressant och ganska annorlunda än de andra TSM-banorna som jag har sprungit och det kanske mycket beroende av gräsunderlaget och de små kullarna som gör att den blir rätt tung. Själv trivs jag lite bättre på hårt underlag, men nu är det gräs som gäller och då får jag gilla det helt enkelt.

 

Hur har du förberett dig inför TSM?
Det jag gjort specifikt just för att förbereda mig inför TSM är att jag har tränat extra mycket på gräs och en hel del pass på TSM-banan för att få in en bra känsla och lära känna banan. Annars har jag tränat ungefär som vanligt med en mix av intervaller och distanspass.

 

Vad tror du om motståndet?
Jag förväntar mig hårt motstånd och att hela svenska eliten står på startlinjen.

 

Vad är ditt mål?
Medalj.

 

Hur ser din fortsatta säsong ut?
Jag kommer efter TSM satsa mot bansäsongen. Där har jag tänkt att tävla på distanserna 3 000 m, 5 000 m och 10000 m och målsättningen är att slå personliga rekord på alla distanserna. Jag har även tänkt mig att springa en del stadslopp. Det brukar oftast vara riktigt roliga och trevliga lopp.

Tags: