Inför terräng-SM: Anders Kleist

Nästa Akele-profil inför Terräng-SM är Anders Kleist. En bergslöpare och orienterare som även börjat springa löplopp med lovande resultat.

 

Namn: Anders Kleist
Ålder: 31
Klass: Män seniorer

 

Hur är dagsformen, har vinterträningen gått bra?
Dagsformen är helt ok. Är lite sliten efter rätt mycket träning på sistone men in mot TSM kommer jag släppa på träningen och räknar med riktigt bra form. Vintern har varit i det närmaste perfekt. Inga skador och bara 2 dagar sjukdom. Kanske tyder på för dåligt med träning??

 

Vilken eller vilka distanser springer du på TSM?
Jag springer både 4 och 12km, men tror chanserna är bäst på 12km

 

Är TSM extra viktigt på hemmaplan?
Helt klart roligt att få springa på hemmaplan. Sporrar extra.

 

Vad tycker du om banan och underlaget?
Banan är jobbigare än man först tror. För min egen del gillar jag mer rytmisk löpning, men jag tror det blir skojigt och att det finns chans att folk kan stumna under 12km loppet.. Underlaget får gärna bli blötare så de elegantare löparna får det jobbigare. Tror jag gynnas av det iallafall. Fint med gräsunderlag iår.

 

Hur har du förberett dig inför TSM?
Tränat stenhårt. Nu sista veckorna in mot TSM med tröskelintervaller på banan. Vill vara både fysiskt och psykiskt förberedd på uppgiften. Gjort ett försök att förlora de sista vinterkilona också.

 

Vad tror du om motståndet?
Motståndet är riktigt hårt för hårt...

 

Vad är ditt mål?
Hoppas kunna komma topp 10 på någon distans, men det kan jag inte göra så mycket åt. Så egentligen är målet att formen är vad den ska vara, då får jag se hur långt det kan räcka.

 

Hur ser din fortsatta säsong ut?
Efter TSM ska jag springa lite orientering följt av göteborgsvarvet. Sen mitt i sommar är det tänkt att jag ska försöka försvara min topp 10 plats vid EM i bergslöpning. Till hösten tror jag att jag går “all in” för Lidingöloppet..

 

Tags: