Roxen

Datum: 

lördag, 29 oktober, 2022 - 09:30

Plats: 

Tränare: 

Björn Morén

Text: 

Löpriktning moturs (start ned mot Stångån). Vi springer ut till Roxen via Stångån och rundar fågeltornet. Sedan följes stigen som går längs Roxen och som sedan övergår till en grusväg som tar oss bort mot Sättuna. Långa banan korsar bergsvägen och viker efter en stund av vid skyltning mot Malmslätt. Sedan passeras Ryd på hemvägen. Korta banan följer bergsvägen tillbaka mot Tornby och viker av och följer cykelvägen längs Skäggetorp. Sedan passeras Barhäll, Ryds motionscentrum och universitetet på vägen tillbaka.

- - - -
Många träningsklockor har funktionalitet att kunna ge väganvisningar utifrån ett GPS-spår. Här är en kortfattad guide för hur man gör för att få in Akeles långpass.
Öppna kartan i Google Maps. Tryck på de tre vertikala punkterna vid sidan av kartans namn och välj "Hämta KML". Välj vilken bana du vill exportera och ladda ner filen (.kmz). Sök på nätet efter "kmz to gpx" och välj någon av träffarna, ex: mygeodata.cloud. Ladda upp filen och konvertera till en GPS-fil (.gpx). Med denna kan du lägga in en ny bana och synka med klockan, sen är det klart.
- - - -