Cissi 3:a i Karlstad GP

Tävlingsdatum: 

19 jul 2012

Typ av tävling: 

GP

Distans: 

3000 m

I Karlstad GP den 19 juli deltog Cecilia Kleist för IK Akele på distansen 3 000 m. Trots en, enligt henne själv, inte optimal uppladdning sprang hon in på en fin tredjeplats och passade även på att förbättre sitt klubbrekord ytterligare.

Såhär skriver Cissi om loppet:
En veckas träningsläger i Norge tillsammans med Liu elitidrott avslutades på vägen hem med deltagande i Karlstad GP. Kanske inte helt optimalt att ladda upp inför tävling med träningsläger, men ibland får man ta saker lite som det blir och mina mål ligger längre fram på säsongen och därför är det mer prioriterat att träna bra under denna period. För att trots allt inte vara alltför nertränad så träna jag mest på inledningen av lägret och tog sen några lättare dagar mot slutet.

På morgonen innan loppet var jag ute och jogga en kort sväng i Karlstad och då kändes ändå kroppen på g och jag fick en skön känsla inför loppet. Därefter slöade jag mest på hotellrummet hela dagen inför loppet och passade på att gå igenom vad som hade hänt på internet under tiden vi hade varit i Norge. Så småningom var det i alla fall dags att börja värma upp inför mitt 3000m lopp. Letade lite tryck i löpningen, men fötterna var ganska tunga och hade inga planer på att bli lättare, tyvärr! Jag hade lagt upp en plan för att jag ville springa någonstans på en tid strax under 9.40. Starten går och i vanlig ordning får jag en dålig start och jag hamnar sist och får runda hela fältet i första kurvan. Meraf och haren har då redan fått ett rätt stort försprång och jag lägger mig först i andra klungan, men hoppas på att någon annan snart ska vilja ta täten. Det är ingen som vill det och jag får fortsätta dra klungan. Till slut får jag i alla fall lite draghjälp i något varv, men sen tappar hon fart och jag tar över igen. Nu är det dock en annan tjej som lägger in en riktigt lång spurt och den tempoväxlingen har jag inte en chans att svara på och fokus ligger nu mest på att försvara min 3:e plats. Det klarar jag och springer i mål med tiden 9.46. Nytt pers utomhus på 3000m och därmed en putsning av mitt klubbrekord från maj med 10s. Dock inte helt nöjd då jag hade hoppas på att springa lite snabbare och minst klara av att slå mitt inomhus pers på 9.45. Laddar nu om för att göra ett nytt försök i Uppsala 28 juli!

Resultat

1 Meraf Bahta Hälle IF 9.32.42
2 Linn Nilsson Hälle IF 9.38.04
3 Cecilia Kleist IK Akele 9.46.96

Fullständiga resultat här.

Tags: 

Image: 

Kommentarer