Sommarträning för seniorerna i Linköping!

Nu på måndagen den 19 maj börjar sommarträningen för seniorerna i Linköping!

 

När det gäller tider är det ingen skillnad mot hur det sett ut under våren och även de grundläggande passbeskrivningarna är samma.


Måndagar 18.00 Ryd - Tröskelpass

Torsdagar 20.00 Campusarenan - Intervaller

Lördagar 09.30 Garnisonsmuseet - Långpass


Vår ambition är att köra alla pass, även om det kommer lite värme, sommar och semester i vägen. Förhoppningsvis är vi inte själva om att vilja träna hela sommaren!


Efter de två stora tävlingarna under våren (Göteborgsvarvet och Sthlm maraton) så är det många som har Lidingöloppet som höstens stora mål. Därför kommer vi att byta fokus lite och lägga in mer träning som är anpassad för terräng.


På måndagarna kommer vi varannan vecka växla mellan att köra backintervaller i olika former samt längre tröskelintervaller. De längre tröskelintervallerna ökas gradvis under sommaren så att vi i augusti klarar att springa 3x3km i bra tröskelfart.


På torsdagarna kommer vi varannan vecka springa kortare intervaller på bana. Varannan vecka lämnar vi banan och håller istället till i närheten (Valla). Detta för att undvika skador och träna på att springa fort på annat underlag än bana. Vi utgår alltid från Campusarenan.


Lördagarnas långpass fortsätter som vanligt. Vi har även planer på att anordna långpass på andra platser under sommaren, mer information om det kommer.


I övrigt skulle vi i tränargruppen vilja annonsera om en 'Save the date'. Den 29-31/8 tänker vi planera ett träningsläger på hemmaplan. Ett antal träningspass att välja på (i närheten av Linköping) och självklart ska vi umgås lite utan träningskläder också. För de som vill avslutas helgen med att vi springer Vretaloppet i Olstorp.


Vi i tränargruppen är riktigt taggade för en härlig löparsommar! Hoppas ni är det också. Om det är något ni undrar är det bara att hojta till!


/ Lisa, Jonas, Peter, David, Karin, Niklas, Carl-Adam och Mikael