Julbordslöpet 2017

 

I år blev det en favorit i repris, då vi den nionde december möttes upp på ett kallt Mjölby resecentrum med Skänninge Stadshotell som slutdestination. Väderleksrapporten för dagen hade sett dyster ut, men det sprack faktiskt upp ett tag och vi fick se lite sol. Vi belönades till och med av vindstilla omgivningar, vilket inte hör till vanligheterna ute på slätten...


Precis som alltid under långpassen erbjöds ett gäng olika distanser och fartgrupper så att alla fick sällskap och möjlighet att springa i det tempo de hade lust med för dagen. Ingen stress utan fokus på njutning.
Undertecknad höll till i ”lite långsammare 18 km” och vi fick en fin tur ut ur Mjölby via golfbanan, småvägar, passering under E4an, Högby kyrka (med ett litet kulturellt stopp vid Rökstenen i Högby, fångat i bildspelet) in i Skänninge från Hattorpshållet, med slutdestination Skänninge IP.
Någonstans halvvägs bjöds alla på en energikick i form av juliga godsaker och den beprövade sportdrycken varm saft. (Tack Claes!)

Väl framme väntade en varm bastu och lite gott snack innan vi tog oss vidare till Stadshotellet, där flera medlemmar som inte kunde eller ville springa just idag slöt upp J

Ett stort, hungrigt, icke-löparklätt akelegäng lät sig sen väl smaka av den traditionella julmaten.

Nu när det inte är så många dagar kvar av 2017 kan man tro att det här var årets sista tradition, men det finns förstås alltid mer att ta av! 
Julaftonslöpet går av stapeln i Mjölby klockan 8.00 och Nyårslöpet i Linköping klockan 10.00. Mer information finns under ”Kommande aktiviteter” här på hemsidan och alla är väl mötta på passen, som anpassas i distans och tempo efter dina förutsättningar. Det finns alltid nån att snicksnacka med och att springa ihop är kul! Vi ses där!


Tags: