Slitna foppatofflor och släpande klimatanpassning

Sedan i lördags kväll är jag återigen tillbaka i Kenya från vistelsen i Tanzania, en resa som inte riktigt avrundades enligt mina önskemål. Efter frukosten på hotellet i Stone Town i fredags morse, skulle jag ta trapporna ner till receptionen. Jag gick i mina blå, utnötta foppatofflor, utan något som helst bett i yttersulan. Men smidiga är de ju iallafall. Samtidigt var städerskan i full gång med att tvätta stengolvet. Det hela slutade med att jag halkade skoningslöst och landade med en duns. Tur att mitt graciösa utspel inte hamnade på film, för det skulle man nog kunna ha roligt åt en bra stund. Högra handleden fick sig en smäll, men i övrigt gick det bra. Efteråt förklarade min vän att min kroppslängd inte var gynnsam vid ett fall som detta. Av längden att döma hade jag ju gott om tid att accelerera innan jag till slut nådde golvet. Nåväl.

 

Dagen efter gjorde sig den onda handleden tillkänna och fick sällskap av en rejäl förkylning med halsont, huvudvärk och frossa. Jag skulle gissa att detta huvudsakligen berodde på klimatomställningen från Nairobi och Arushas ca 25 grader och torra luft till Zanzibars 30-33 grader med hög luftfuktighet. 

 

Jag kom tillbaka till Nairobi samma kväll och beslutade då att åka in till sjukhuset på söndagen för att följa upp diverse skavanker. Väl på Nairobi Hospital spenderade jag 4 h för att göra en röntgen på handleden, där resultatet lyckligtvis demonstrerade att det inte var någon spricka som jag först befarade. Dessutom blev jag adresserad lite antibiotika och antihistamin mot krassligheten.

 

Så här några dagar senare går allt åt rätt håll.  Det är endast lite hosta kvar att jobba med, så jag tar det fortfarande lite lugnt och räknar med att börja springa igen på måndag.

 

Jag hoppas att träningen flyter på enligt plan för er alla hemma i novemberrusket, det är nu vi lägger grunden för ett fantastiskt löpår 2018!