oktober 2017

Tröskel-och maxpulstester

Vid två tillfällen i höst kommer ni att ges möjlighet att testa er tröskelpuls samt maxpuls på ordinarie träningstillfällen. Tröskelpulstesterna kommer att vara måndag vecka 44 och 46 och maxpulstesterna torsdag vecka 45 och 47. Syftet med detta är att få ett ungefärligt värde på vart (för exakt värde är laboratorietest att föredra) tröskelnivån samt maxpulsen ligger för att kunna individanpassa träningen.  Om man vet sin vilopuls, tröskelpuls och maxpuls kan man räkna ut sina pulszoner. Detta kan vara ett stöd i träningen och vägleda i vilka pulszoner man bör ligga i vid olika typer av pass.

För att kunna få fram dessa mätvärden behöver du en pulsklocka. Om du inte har en pulsklocka så kommer du ändå att kunna hitta ditt tröskeltempo på testet då vi kör utan serievila.

Inbjudan till terräng-DM och ställningen i DM-cupen

Den 14/10 går terräng-DM i Norrköping och inbjudan finns på ÖFIF:s hemsida. Sista anmälan är den 9:e oktober.

Terräng-DM är också sista deltävlingen i ÖFIF:s DM-cup och det är flera akeliter som har chansen att ta hem något av de fina priserna här. Glöm inte bort att man måste ha minst tre resultat från de fem deltävlingarna för att kunna ta del av prisbordet! Ställningen i cupen finns här.

Resultat från KM i terräng

Tävlingsdatum: 

3 okt 2017

Distans: 

Övrig

27 löpare kom till start för att ta sig runt X antal varv på det knappt 2,5 km långa spåret vid MOK-stugan i Mjölby. De yngsta klasserna sprang ett varv och först i mål var Olle Börjesson före Olle Staaf och Tage Börjesson. Snabbaste flicka på distansen var Lisa Lantz på sjätte plats, Alva Thudéen var näst snabbast på 8:e plats och tredje tjej var Stella Holm på 9:e plats.