maj 2017

Upprop för lag till Vasastafetten!

Vasastafetten går mellan Sälen och Mora den 19:e augusti och Akele tänker ställa upp med ett antal lag! Vi samåker upp till Mora på fredagen och har bokat in oss i Öna Bystuga för övernattning. På lördagen går starten i Sälen klockan 09:00 och lagen springer sedan de 90 km till Mora. Loppet består av 10 sträckor på mellan 5 km och 15 km och går mestadels i terräng, vissa partier går också på asfalts- och grusvägar. Vi använder våra bilar för att transportera löparna mellan växlingarna, vilka ligger vid de välkända passeringarna på Vasaloppet som till exempel Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg och Oxberg. På kvällen efter loppet går vi ut och äter en gemensam middag.

På söndagen blir det ett morgonpass för de som vill och kanske också ett dopp i Österdalälven? Efter passet äter vi frukost, städar boendet och åker sedan hem till Linköping.

Resultat från KM 800 m

Tävlingsdatum: 

23 maj 2017

Distans: 

800 m

13 personer kom till Campusvallen för att springa KM på 800 m i ett ljuvligt vårväder. Snabbast var Abdual Musse, Linköpings LK, före Rune Sandör. Linnea Johansson var snabbaste tjej på tredje plats i heatet före Olle Börjesson på fjärde plats. Ebba Olsson var andra tjej på femte plats i heatet och tredje tjej var lillasyster Vera på en total sjunde plats.

Nästa KM är på 1500 m och går den 7/6 i samband med DM på distansen, Linköpings LK arrangerar.

Påminnelse: Anmälan till Lkpg halvmaran och stafett 10 juni

Nu är anmälningstiden snart ute till YG Halvmaran Linköping och dess stafett. Senast under lördagen behöver jag din anmälan. Observera att halvmaran även är DM för Östergötland. Akele står för anmälningsavgiften. Skicka in din anmälan via formuläret på medlemssidorna på akele.se. Ange tröjstorlek för halvmaran.

För stafetten försöker jag komponera ihop lämpliga lag. Kan tyvärr inte ge någon garanti för att alla får någon plats i något lag, så tidiga anmälningar har företräde.

Resultat från Göteborgsvarvet

Tävlingsdatum: 

20 maj 2017

Distans: 

Halvmaraton

Som vanligt var det ett stort gäng akeliter som ställde upp på Göteborgsvarvet. Snabbast av dem alla var Björn Morén som kom in på 37:e plats, vilket också räckte till en 23:e plats i SM. Fredrik Eriksson kom strax bakom på 44:e plats (29:a på SM) och Stefan Wass var ytterligare någon minut bakom på 69:e plats (47:a på SM). Snabbaste tjej var Emma Löfqvist på 2329:e plats, Julia Borrvall kom strax efter på 2975:e plats och Caroline Röjthammar blev 5309:a.

Sidor