Glöm inte bort att anmäla dig till höstens träningsdag. Tränargruppen är taggade och hoppas kunna erbjuda en dag som ger motivation när mörkret kommer.

Tränargruppen i Linköping bjuder lördagen den 7 november 2015 in till en dag och kväll fylld med löpning, alternativ träning, två intressanta föreläsningar, trevligt umgänge och god mat. Vi hoppas på en lika god stämning som i tidigare träningsdagar!

Tävlingsdatum:

25 okt 2015

Distans:

Övrig

På terräng-SM i Uddevalla den 24-25/10 blev det en fin silvermedalj för Gabriel Sandör i P19. I samma klass kom också Martin Wuopio in på en god 9:e plats. Alva Olsson tog en fin åttondeplats på damernas långa bana och på den korta kom Alva in som 14:e. På korta banan kom också Cecilia Kleist in steget före Alva på 13:e plats. På herrarnas 4000 m kom Matan Irsi in på 42:a plats, strax före David Karlsson på 45:e.

Av ungdomarna blev Caroline Bark åtta i F17 och Ida Sandör 14:e i F16. I veteranklasserna slutligen blev Gunilla Ekholm femma i K45 och Niall O'Hanlon kom åtta i M45.

Segrar på Höstmilen

18 okt 2015

Distans:

Övrig

Cecilia Kleist vann damklassen 10,6 km på Höstmilen i Åby den 18/10 medan hennes bror Anders kom tvåa i herrklassen. I F19 på samma distans kom också Ida Sandör på andra plats.

På 5,2 km vann Staffan Johansson herrklassen och Saga Eriksson kom tvåa i damklassen. Albin Johansson vann också P15 och hans syster Linnea kom tvåa i F15. I samma klass kom också Alva Nyman trea.

Slutligen i P9 så kom Tage Askling in som 16:e och Theo Malm blev 19:e.

Många pallplatser på terräng-DM

15 okt 2015

Distans:

Övrig

Terräng-DM gick i år den 15/10 i Motala och våra veteraner tog flera segrar. Sven-Åke Persson vann M70, Bernt Magnusson vann M80 och Mikael Knutsson kom etta i M50, medan hela prispallen i K45 bestod av Akele-löpare där Susanne Reiman vann före Gunilla Ekholm och Anna-Sofie Bark. Dessutom kom Niall O'Hanlon tvåa i M45.

Det blev också medaljer i seniorklasserna där Karin Elf kom trea i damklassen medan Martin Wuopio fick samma placering i herrklassen.

Anmäl dig till IK Akeles träningsdag den 7 november 2015!

Dagens två föreläsare

- Karin Pantzar som kommer prata om idrottsskador samt idrottsnutrition

Åke på maratonturné

11 okt 2015

Distans:

Maraton

Åke Palmqvist har haft som mål att under året ställa upp i maratonlopp i alla nordiska huvudstäder. Under våren klarade han av Köpenhamn och Stockholm och nu under sensommaren och hösten har det varit dags för Helsingfors, Reykjavik och Oslo. Äventyret har gått bra med goda placeringar i M65. Enda problemet var när Åke blev skadad till Reykjaviks Maraton. Det stoppade dock inte Åke, utan han blandade löpning och gång och klarade av även den tävlingen.

Elin vann igen

10 okt 2015

Distans:

Ultramaraton

Elin Jacobsson är flitigt i elden nu med ultror var och varannan helg. Den 10/10 gick Krösnabanan Ultra i Nättraby och Elin vann där damklassen på 60 km.