Tävlingsdatum:

30 maj 2015

Distans:

Maraton

På Stockholm Marathon den 30/5 blev det flera goda resultat för Akelelöparna. Jonas Olsson var den snabbaste akeliten och kom in på en 40:e plats totalt samt 18:e plats i SM. Sen var det ett gott kliv ner till Bengt Hellman som kom på 308:e plats och Imad Putrus på 744:e plats. Bland damerna gjorde Gunilla Ekholm ett fint lopp och blev 116:e på 3:19:28, nytt PB med hela 23 minuter och hon går in på en 7:e plats i genom tiderna-statistiken. Elin Stom kom in som 452 och Maria Rostedt blev 460:e.

Cissi vann Vårruset

28 maj 2015

Distans:

Övrig

Cecilia Kleist tog en klar seger på Vårruset i Norrköping den 28/5. Emma Löfqvist var också med och kom in på en god 12:e plats.

Lidingöloppet rabattkod

Lidingöloppet 30 km börjar bli fullt. För Akele-medlemmar som planerar att springa men ännu inte anmält sig finns en rabattkod till loppet (ger samma pris som gällde innan årsskiftet, dvs 695 kr instället för 740 för MK30). Rabattkoden är giltig t.o.m. 30/5.

Rabattkoden gäller för de flesta klasser (inte bara 30 km) och är publicerad på hemsidan under medlemsidorna, "Anmälda löpare" (längst ned).

Jag beklagar kort varsel.

Resultat från Göteborgsvarvet

23 maj 2015

Distans:

Halvmaraton

På Göteborgsvarvet den 23/5 blev Björn Morén bästa akelit med en fin 26:e plats. Stefan Wass var strax bakom på 36:e plats och tredje akelit var Björn Clasén på 242:a plats. Rejäla PB:n på både Stefan och Björn.

Bland damerna var det Sofia Salomonsson som var snabbaste akelit, före Josefine Bostner och Emma Löfqvist. Även här var det ordentliga PB för Sofia och Emma, Josefine gör sin första notering på halvmaran för Akele.

Akele löpare på pallen i Kolmårdstrailen

14 maj 2015

Distans:

Övrig

Några Akeliter hade antagit utmaningen att springa Kolmårdstrailen, 21km riktig terräng, backigt, sten o rötter. Mycket fina stigpartier också mellan de tuffa, en härlig upplevelse som rekomenderas! Anders Kleist passade på att slå nytt banrekord med flera minuter...mycket imponerande! Cissi på pallen på milen och även undertecknad fick chansen i Män +45år! Snabba tider också på Peter A och Peter H.