augusti 2014

Tack till alla funktionärer på Mjölbyfemman!

Tack till alla funktionärer!

MjölbyFemman kommittén vill tacka alla funktionärer som var med och bidrog till ett väl genomfört arrangemang, ca 600 löpare deltog i ett underbart sensommarväder.
 
Har ni tips och idéer på något som kan underlätta/förbättras på just er funktion eller allmänt till kommande år maila gärna till gullan.ekholm@gmail.com
 

 

/Ing-Marie, Satu, Kerstin, Gunilla

Guld på VSM Maraton!

Tävlingsdatum: 

23 aug 2014

Distans: 

Maraton

På veteran-SM i maraton som gick den 23/8 i samband med Mariestads Marathon så blev det tre medaljer för Akele! I damernas 40-årsklass var det Elin Jakobsson som triumferade och i M50 vann Anders Nilseryd i sitt första försök på distansen. Dessutom tog Jonas Lundkvist silver i M45. Ingmarie Persson var också på plats och tog en tredjeplats i damernas motionsklass på kvartsmaran.

Segrar på Kraftloppet

Tävlingsdatum: 

23 aug 2014

Distans: 

Övrig

På Kraftloppet i Finspång blev det nästan storslam för Akele, vi hade med tre lag på den långa banan och ett på den korta och resultatet blev tre segrar och en tredjeplats. Herrlaget fick revanch för fjolårets förlust och vann med några minuter före Franssons Konsult AB efter fina insatser på alla sträckor. Även mixedlaget bytte ut flolårets andraplats mot en seger, här var marginalen 9 minuter ner till tvåan NocOut.se. Damerna tog en tredjeplats i sin klass och här var tidsavstånden rätt stora både framåt och bakåt.

Resultat från Stadsfestloppet

Tävlingsdatum: 

24 aug 2014

Distans: 

Övrig

34 Akelelöpare kom till start i den andra upplagan av Stadsfestloppet i Linköping. De flesta i tidtagningsklassen över 5 km, men även barnloppets 575 m och promenadklassen hade några Akelerepresentanter.

Tätstriden i herrklassen var länge en öppen fråga där en trio bestående av Andreas Lundqvist, Stefan Wass och Jonas Olsson satte tempot på den ganska knixiga banan genom Linköpings centrum. Till slut var det f d Akelelöparen Andreas Lundqvist, numera tävlande för Tranås AIF, som ryckte och tog hem segern på nya banrekordet 15:56.

Tredjeplatser på Norrköpings Stadslopp

Tävlingsdatum: 

16 aug 2014

Distans: 

Övrig

Cecilia Kleist kom in på en god tredjeplats på damernas 10 km när Norrköpings stadslopp avgjordes den 16/8. Samma placering fick Satu Mäkelä på damernas 5 km och i herrklasserna blev det 13:e platser både på 5 och 10 km genom Tore Wikander och Erik Martinsson.

 

MS 5 km

   

1

Sidor