juni 2014

VSM 25-27 Juli

 

VETERANER, nu är det dags att anmäla sig till VSM i Huddinge den 25-27 juli. Anmäl i vilka grenar du vill ställa upp senast lördag den 5 juli till vår tävlingsanmälare Björn Clasén (via anmälningsformuläret på medlemssidorna). 

 

Resultat från KM 800 m

Tävlingsdatum: 

25 jun 2014

Distans: 

800 m

KM 800 m 2014-06-25 Campusarenan, Linköping

KM 800 m bjöd på ett fint löparväder med vindstilla och lagom temperatur. Matan Mohammed vann det första heatet på nytt pers, retfullt nära 2 minuters-gränsen. Martin Wuopio kom tvåa och dagens snabbaste dam, Karin Elf, kom in på sjunde plats. Det andra heatet blev ett rent tjej-heat och här vann Emma Löfqvist någon sekund före Caroline Bark. Det tredje heatet bestod mest av veteraner och här var Christer Engström först i mål med Ghazi Putrus på andra plats.

 

Gemensamt boende under Lidingöloppet

Ska du springa Lidingöloppet? Elitkommittén ordnar tillsammans med Ungdomskommittén boende på kursgården Södergarn på Lidingö. Priset är 1300 kr/person och natt. I priset ingår middag, logi, frukost och ett lunchpaket man kan ta med.

Antal platser är lite begränsat så anmäl dig så fort som möjligt, först till kvarn :)

Skicka ett mail till jonas.124[at]gmail.com och ange vilka nätter du vill bo. Ungdomar kan anmäla sig till Micke. 

För de som har prestationspremie att ta ut från förra året så är detta ett bra tillfälle.

Semestertider v27-31 för tävlingsanmälaren

Följande gäller under tävlingsanmälarens semester 2/7 - 3/8:

Under perioden 10/7 - 15/7 behandlas inga anmälningar alls (borde vara ett minimalt problem då antalet lopp under juli är så litet).

Övriga delar av perioden gäller att anmälningen ska skickas in via formuläret på medlemssidorna fem dagar innan sista anmälningsdatum (jämfört med de två dagar som gäller i normalfallet) för att vara säker på att anmälningen behandlas.


Med vänlig hälsning och en önskan om en skön löparsommar till er alla

Björn Clasén, tävlingsanmälare

 

Resultat från DM 5000 m

Tävlingsdatum: 

10 jun 2014

Distans: 

5000 m

I år provade ÖFIF ett nytt grepp på DM-tävlingarna och bröt ut 5000 m från de vanliga DM-tävlingarna och körde den tävlingen i samband med Akeles KM. Försöket slog väl ut då hela 51 löpare kom till start för att springa 12,5 varv runt Campusarenan. Det första heatet var det snabbaste och här tog Gabriel Sandör hem DM-tecknet för herrseniorerna. Tvåa var Stefan Wass och trea Alexander Holm. Tyvärr strejkade den officiella klockan här, varför resultatlistan är uppbyggd med varvräknarnas tider och därför anges inga decimaler här.

Brått med anmälan till senior-DM!

Den 17-18/6 går senior-DM i Norrköping och även om långlöpningarna är utbrutna ur programmet så finns det flera grenar för akeliter att springa. Både 800 m och 1500 m står på programmet, eller varför inte prova på 3000 m hinder? Ordinarie anmälan ska vara hos Tjalve tisdagen den 10/6 och inbjudan finns här.

Heatindelning för DM 5000 m - uppdaterad

55 personer har anmält sig till DM/VDM på 5000 m och de kommer att delas in i fyra heat. Alla kämpar om seniormedaljerna oavsett ålder, men springer man i veteranklass bör man ha koll på vilka som springer i samma klass som man själv, både i sitt eget heat samt i tidigare och senare heat. Detta då resultatlistan i veteranklasserna görs upp av de snabbaste tiderna oavsett vilket heat man sprungit i.

Prisutdelning sker för Män seniorer efter heat 2 har gått i mål och för resterande klasser efter att heat 4 gått i mål.

 

Inbjudan till DM/VDM/KM 5000 m

OBS! Akeliter kan anmäla sig via tävlingsanmälaren, mha det generella formuläret på medlemssidorna. I så fall, skicka anmälan senast lördag eftermiddag så jag hinner sammanställa anmälningarna och skicka in dem. Ange gärna seedningstid/förväntad tid.

Mvh Björn Clasén, tävlingsanmälare


För övriga, se den bifogade filen till detta inlägg.

Sidor