maj 2014

Resultat från Göteborgsvarvet

Tävlingsdatum: 

17 maj 2014

Distans: 

Halvmaraton

När Göteborgsvarvet 2014 avgjordes lördagen den 17:e var det soligt, inte alls lika varmt som förra året men ändå klart mer njutbart väder för publiken än för löparna.

Bland herrarna från Akele var Harri Karlsson först i mål på 1:14:04 följd av Björn Morén på 1:15:55. Bland damerna var Susanne Reiman snabbast på 1:32:53.

Sommarträning för seniorerna i Linköping!

Nu på måndagen den 19 maj börjar sommarträningen för seniorerna i Linköping!

 

När det gäller tider är det ingen skillnad mot hur det sett ut under våren och även de grundläggande passbeskrivningarna är samma.


Måndagar 18.00 Ryd - Tröskelpass

Torsdagar 20.00 Campusarenan - Intervaller

Lördagar 09.30 Garnisonsmuseet - Långpass


Vår ambition är att köra alla pass, även om det kommer lite värme, sommar och semester i vägen. Förhoppningsvis är vi inte själva om att vilja träna hela sommaren!


Pris till bästa IK Akele-löpare på Göteborgsvarvet, Stockholm Marathon och Lidingöloppet

 

Nu utökar vi samarbetet med Wandus Idrott och Hälsa. Bästa manliga och kvinnliga Akelelöpare på Göteborgsvarvet, Stockholm Marathon och Lidingöloppet kommer att få ett gratis test för att mäta VO2-max, Anaerob tröskel samt löpekonomi. Max ett pris per löpare.

 

Lycka till!


Hälsningar

Sponsor- och Marknadsföringskommitteen

Resultat från KM 3000 m

Tävlingsdatum: 

8 maj 2014

Distans: 

3000 m

KM 3000 m, 2014-05-08 Campusvallen, Linköping

Årets första KM utomhus drog 20 deltagare som fick springa de 7,5 varven i riktigt bra löparväder. Snabbast i det första heatet var en veteran, Robert Toss, med en ungdom, Martin Wuopio, på andra plats. Ytterligare en ungdom, Albin Carlsson, var trea och första tjej var Carolina Johnson, LGIF, på sjunde plats. Första Akele-tjej var Karin Elf på 10:e plats. Överhuvudtaget var det goda insatser av ungdomar och veteraner här, men var fanns de manliga seniorerna...?

Segrar i Kanallöpet

Tävlingsdatum: 

4 maj 2014

Distans: 

Halvmaraton
Övrig

På Kanallöpet i Ljungsbro den 4/5 blev det en seger för Daniel Karlsson på halvmaran. Topp-10 placeringar också för Nicholas Pirot (4:a), Bengt Hellman (5:a) och David Karlsson (9:a). Det blev också en seger i damklassen när Cornelia Jansson tog en klar seger. Här var också Jenny Rask femma och Pernilla Åström 10:a.

I klassen för 10 km var det fyra akeliter i täten, med Stefan Wass allra först, Gustav Berlin tvåa, Per Svensson trea och Emil Särnehed fyra. Gunilla Ekholm var första dam i mål på en total 15:e plats.