oktober 2013

Uppdaterad: Elin kom tvåa på Markusloppet samt vann Peppes trailruncup

Tävlingsdatum: 

26 okt 2013

Distans: 

Ultramaraton

I lördags gick Markusloppet, ett 5 mil långt trail-lopp på Skåneleden.
Elin Jakobsson deltog och kom in på en fin andraplats bland damerna på 5.16.
I och med Markusloppet är årets upplaga av Peppes trailruncup avslutad. Elin deltog i fem av sex lopp, och vann därmed damcupen.

Fina placeringar i Sjögarpslunken

Tävlingsdatum: 

27 okt 2013

Distans: 

Övrig

På Sjögarpslunken i Boxholm den 27/10 vann Isa Fredriksson F9 1,5 km och vann därmed också terrängcupen Vreta/Sya/Boxholm-Ekeby i klass F9. I KS 14 km kom Gunilla Ekholm in på en fin andraplats och i MS 14 km kom Jonas Lundqvist in på en god tredjeplats.

Terräng-SM dag 2: Cissi fyra i KS 8000 m

Tävlingsdatum: 

27 okt 2013

Distans: 

Övrig

På andra dagen av terräng-SM i Falun så kom Cecilia Kleist in på en fin fjärdeplats på damernas 8000 m. I samma klass kom Alva Olsson in som 15:e och Sofia Salomonsson blev 34:a. På herrarnas 12 000 m stukade tyvärr Anders Kleist en redan illa åtgången fot och blev tvungen att bryta.

Bland juniorerna gjorde David Karlsson en bra insats i M22 och blev 21:a. Matan Mohammed fick tråkigt nog bryta med ett trasigt baklår. I F19 sluligen kom Emma Löfqvist in på 16:e plats.

Staffan Runtegen (1956-2013)

Vi sörjer vår vän och klubbkamrat Staffan Runtegen som hastigt avled strax efter start på en orienteringstävling på Gotland i lördags. Staffan, som varit medlem i Akele under många år, har med sitt noggranna och ansvarsfulla sätt alltid ställt upp mycket i vår verksamhet och har genom åren varit flitig deltagare på tisdagsträningarna i Mjölby. I tisdags kväll höll Boxholms OK en välbesökt minnesstund för Staffan. Våra tankar går framför allt till Staffans hustru Margareta.

Resultat från XC-race

Tävlingsdatum: 

19 okt 2013

Distans: 

Övrig

På XC-race i Linköping den 19/10 kom Peter Eriksson in på en god andraplats i herrklassen och Jonas Schedin blev fyra. I damklassen tog Anna-Sofie Bark också en fjärdeplats. Satu Mäkelä blev 15:e och Caroline Bark blev 16:e i motionsklassen och blev då också näst snabbaste och tredje snabbaste dam.

Referat från styrelsemöten

Styrelsen har bestämt att en sammanfattning från genomförda styrelsemöten ska läggas på hemsidan, och nu finns en sammanfattning från mötet 14 oktober där. Kräver inloggning och nås då via menyvalet Medlemssidor/Styrelsemöten.
På länken finns även datum för kommande styrelsemöten.

Sidor