Tävlingsdatum:

25 maj 2013

Distans:

Övrig

Harri Karlsson tvåa och Erik Martinsson trea, det var de Akelelöparna som tog sig upp på pallen i Salomon trail tour i Kolmården. 21 km terränglöpning på små fina stigar avverkades innan Harri kunde springa in som tvåa efter Andreas Svanebo. Erik kom in på en tredjeplats ytterligare två minuter senare.

2 x Kleist först på Stockholms Brantaste

25 maj 2013

Distans:

Övrig

På backtävlingen Stockholms Brantaste, som gick av stapeln i Hammarbybacken i Stockholm, blev det Kleist överst på prispallen både i dam- och herrklassen.

Anders försvarade sin förstaplats från förra året med god marginal, över minuten till tvåan, medan Cissi tog en ännu överlägsnare seger bland damerna.

Anders på Göteborgsvarvet. Foto: Desiré Östergren

Även Josef Nordlund kom högt upp i resultatlistan med en fin 5:e plats och inte många sekunder upp till pallen.

Akele på TV

Ikväll onsdag den 22/5 blir det ett litet inslag på de lokala TV4-nyheterna om när flerfaldige Blodomloppsvinnaren William besökte Akeles ungdomsträning. Inslaget kommer att sändas 17:50 i TV7, 19:15 i TV4 och 22:30 i TV4. Inslaget ska också finnas på webben på TV4 Play.

Det är också planerat att komma ett inslag från Blodomloppet i morgondagens nyheter.

Resultat från Vårruset

20 maj 2013

Distans:

Övrig

Det var tre tappra Akele-tjejer som ställde upp på Vårruset i Norrköping den 20/5. Tjejerna var jämna och kom in inom 35 s, först i mål var Martha Engström-Boij på 14:e plats, tätt följd av Anna-Sofie Bark på 17:e, som i sin tur hade dottern Caroline i släptåg på 22:a plats.

Albin sexa i Göteborg

19 maj 2013

Distans:

Övrig

Den 19/5, dagen efter det stora Göteborgsvarvet, så var det dags för de yngre löparna att få springa sitt varv. Albin Carlsson kom in på en god sjätteplats i P15 med tiden 18:41 på 5,1 km. I P13 gjorde en annan Albin, i det här fallet Johansson, också ett bra lopp och kom in på 13:e plats. Det var också fina lopp av Alexander Svensson i P12 och Linnea Johansson i F12, båda kom in på 33:e plats.

Resultat från Göteborgsvarvet

18 maj 2013

Distans:

Halvmaraton

Årets Göteborgsvarv genomfördes i mycket varmt, soligt och blåsigt väder, vilket ledde till att de flesta löpare fick ett väldigt jobbigt lopp.
44 Akeliter kom i mål. Anders Kleist var som väntat snabbast av dessa med en total 19:e plats och 5:e plats i SM-klassen.

Göteborgsvarvet

Samlingsinfo inför Göteborgsvarvet

Inför Göteborgsvarvet är hela 60 Akelelöpare anmälda. Av dessa startar fem i elitledet och tolv i startgrupp 1. Anders Kleist medvsom en av favoriterna till SM-medaljer. Förra året tog han bronset. I år deltar även Cissi Kleist. Vi gissar att även hon har goda medaljchanser.

Om vädret tillåter så kommer vi att sätta upp Akele-flaggor i närheten av start och mål. Läs hela artikeln för deras positioner. De som vill kan samlas här för uppladdning, taktiksnack eller bara för att umgås. Flaggorna kommer vara på plats runt kl. 12:00 och sitta upp till omkring kl. 16:00 (om det inte är riktigt dåligt väder).