april 2013

Cissi vann Kumla stadslopp

Tävlingsdatum: 

27 apr 2013

Distans: 

10000 m

På Kumla Stadslopp den 27:e april tog Cecilia Kleist hem ännu en seger, på tiden 35.17.

Även Jesper Johansson och Anders Bagge från Akele deltog, och tog hem en 20:e resp 30:e plats bland herrarna.

 

Nytt lopp: Broloppet Skänninge-Motala!

Den 6:e oktober kommer Akele, Skänninge IK och Motala AIF att arrangera Broloppet Skänninge-Motala som en del i invigningen av den nya vägen mellan Skänninge och Motala. Loppet kommer att vara en halvmaraton som startar i Skänninge, följer den nya vägen, över den likaledes nya bron och målgången är slutligen i stadsparken i Motala. Det kommer även att finnas en klass som springer 2,5 km och en klass för 5 km. Mera info om loppet med startavgifter, banskiss och anmälningsformulär kommer att presenteras på hemsidan i mitten av juni.

Amsterdam Marathon i höst?

Vi är några stycken som funderar på att åka till Amsterdam Marathon den 20/10 och undrar nu om det finns fler som skulle vilja följa med? Förutom maran kan man också välja på en halvmara eller ett 8 km-lopp och det finns även ett 1 km-lopp för barn upp till 12 år. Hör av dig till Jesper Johansson, jeppelino@gmail.com, eller Mikael Eriksson, miker200@hotmail.com om du är intresserad av att följa med.

Dubbelseger i Vårstafetten

I årets upplaga av Vårstafetten fick klubben ihop tre lag, två herrlag och ett damlag. Det blev vinst för både det första herrlaget och för damlaget. Främsta konkurrenter var som vanligt Högby IF men i år avgjordes vinsterna redan tidigt i loppet och det blev aldrig riktigt spännande. Särskilt damerna dominerade i år. Det andra herrlaget låg länge på en tredjeplats men fick tillslut ge sig mot både IK Sisu och OK Njudung lag 1.
Läs mer för bilder och resultat.

Akele Cup totalt

Tävlingsdatum: 

23 apr 2013

Distans: 

Övrig

Årets vinnare är Jonny Björk, Staffan Johansson, Theo Malm, Gunilla Ekholm, Ida Salonen och Caroline Bark.

Kristin blev uttagen till handikapp-VM!

Kristin Björfeldt fick idag beskedet att hon blev uttagen till handikappidrottens friidrotts-VM som går i Prag under juni månad. Kristin har gjort flera fina resultat som fått henne att bli uttagen, bland annat har hon de svenska rekorden på 3000 m och 5000 m. Det är också de två distanserna hon ska springa under tävlingarna.

Info från tävlingsanmälaren

Tävlingsanmälaren vill påminna om de regler som gäller för att Akele ska stå för startavgifterna (välj Läs mer).
Anmälningstiden för Kanallöpet går ut denna vecka, skicka in din anmälan till tävlingsanmälaren senast under onsdagen.
Som förra året står Akele för hela startavgiften till Norrköpings stadslopp (som går 17:e augusti), trots att ordinarie startavgift är högre än 200 kr, förutsatt att anmälan kommer in via tävlingsanmälaren senast 28:e juni.

Anders Kleist vann Springcross i överlägsen stil

Tävlingsdatum: 

20 apr 2013

Distans: 

Övrig

När Springcross 18 km avgjordes på Djurgården i lördags imponerade Anders Kleist stort med en överlägsen seger, sex minuter före tvåan.

Även Nicolas Pirot, Svend Jacobsen och Hannes Wikander svarade för mycket fina insatser med 6:e, 7:e och 16:e plats i 18 km-klassen.

Sidor