Akelebloggen

Därför är Kenya världens bästa löparnation

Nu har jag spenderat min första vecka här i Kenya och jag stortrivs verkligen! Efter mitt långdragna löparknä, som har sträckt sig ända sedan slutet på januari, börjar jag så smått att komma tillbaka i löpmängd i igen. Bara två veckor innan jag åkte hit kunde jag knappt springa 20 min i sträck utan att få känning, medan jag nu kan träna i 60 min utan några vidare problem.

Början på Det Stora Äventyret

Hej alla goa löpintresserade!

Jag heter Albin Carlsson, är 19 år gammal och har nu fått ta över stafettpinnen här på Akelebloggen. Under mina veckor vid pennan befinner jag mig i Nairobi, Kenya, där jag lever en dröm som jag har burit på sedan innan jag började gymnasiet, nämligen att spendera en vinter i Östafrika och dedikera den helhjärtat åt min löpning. 

Nu ger vi allt vi har fram till växlingen

Idag körde vi det första spinningpasset under ledning av Sara på Push by Sara. Det var så kul att få ta ut sig i Akele-kläderna. För min det var det länge sedan.

Jag tror dessutom att det var många år sedan jag låg så högt i puls på ett pass. Sedan Juni har jag ganska få pass med hög puls vilket märktes. Saras pass innehöll allt jag hatar men så väl behöver. Helt perfekt med andra ord. Tack!

Varför löpare är lite smartare och nästan evigt unga

Visste du att om du springer påverkar det din förmåga att koncentrera dig, ditt minne, din kreativitet och din stresstålighet?

I somras läste jag boken Hjärnstark där Anders Hansen sammanfattar ett otal forskningsrapporter.  Att träning har en sådan effekt på vår hjärna visste jag inte.  Nedan gör jag ett försök att sammanfatta det viktigaste

Barn i rörelse

På lördageftermiddagen var det liv och rörelse på stranden utanför Adelaide.  Ett antal barngrupper tränade löpning, sprint, surfing (naturligtvis) och det var en fröjd att se alla aktiva barn. Alla aktiviteter koordinerades av ett gäng vuxna.

Så är det inte bara i Adelaide utan naturligtvis överallt. En måndagskväll på Hellgrenshagen när MAIK:s ungdomslag tränar. I Ryd där IK Aleles ungdoms och barngrupp tränar.

Löpning på andra sidan planeten

Utveckling behöver inte innebära att man uppfinner något helt nytt. Oftast sker den effektivaste utvecklingen genom att lära vad andra gör inom andra områden. Det kan vara hur man jobbar i andra sporter eller i andra regioner. Efter några besök i Australien har jag insett att det är ett tränade land. Gör de något som vi kan lära av? Om inte, är det kul att prata löpning med likasinnade.  Så jag lunchade med Kate, Sam och Andreanna för att jämföra hur man tränar och tävlar i Australien jämfört med hemma hos oss.

Mitt livs farligaste träningspass

Eftersom jag missade träningsdagen fick jag göra min egen. Eftersom jag inte kan springa fick det bli cykling. Eftersom jag inte gillar att stångas med bilar fick det bli MTB. Eftersom jag inte gillar ormar fick det bli MTB iallafall.  Kanske är jag lite galen men då är många andra här också det

Sidor