Akelebloggen

Det vackra med Akele Cup

En lördagsförmiddag i mitten av mars. Regnet hänger i luften och industriområdet i utanten av Mjölby har inte vaknat riktigt än. Snön har försvunnit men våren har inte vunnit slaget mot vintern riktig än. Långtradarchafförer käkar frukost i sina lastbilar i väntan på att få leverera sina varor till trucktillverkarna. Mitt i denna urbild för den svenska industriorten genomförs en av löparsveriges finaste traditioner.

mål

Favoritminne med Akele

Lidingöloppet har en speciell plats i löparsveriges hjärta. Så även i mitt. Det jag tycker verkligen om loppet och känslan runt det. Tradition, folklighet och motion i en härlig blandning. Dessutom är det något visst när man bara har en chans om året att göra bra ifrån sig. Tidsgränser är sällan så viktiga som på Liningö. Medaljtider, det-var-bättre-förr statistik, sub 1:40-klubben och allt sånt där.

Det finns en till aspekt av Lidingöloppet som jag gillar. Lagtävlingen.

Turtle Lake

Idag tänkte jag ta er med på min standardrunda här i Tbilisi. Den har det mesta: bra underlag för att springa, minimalt med trafik, backar och inte minst, utiskt. Detta är min Vake-Turtle-Lake-loop.

Första delen är exakt som förra inlägget, jag tar mig till Vake Park. Från parken tar jag mig sen upp på berget som vakar över staden. Om man vill fuska kan man ta liften en bit upp på berget till Turtle Lake.

Lift upp till sjön

En tur i Vake Park

Gamarjoba!

Äntligen har min förkylning släppt! Jag har haft ett par omgångar med sjuka så på de senaste tre veckorna har jag bara tränat en handfull gånger. Bland annat missade jag en halvmara på berget där jag brukar träna.

Så idag kändes det väldigt bra att snöra på sig skorna och ta en känna-på-kroppen-tur. Hyfsat fin dag, 6-7 grader och inget regn.

chavchavcadze

Att träna i Tbilisi

När jag flyttade till Georgien i slutet av November var mitt störesta orosmoment hur det skulle gå med löpträningen. Är det säkert att springa utomhus? Finns det nånstans att springa? Kommer folk tycka jag är galen?

Efter rätt mycket googlande och snokande på Strava kom jag ändå fram till ett saker.

Ny bloggare

Nu är det dags för mig att ta över stafettpinnen från Jenny på Akelebloggen. Tack Jenny för intressanta inlägg! Det ska bli kul att dela med mig av mina tankar och löparliv under en månad här på Akelebloggen.

I November flyttade jag till Georgien för att bosätta mig där i två år. Anledningen till det är att min sambo fick ett jobb där så då passade jag på att följa med. Jag kommer skriva en hel del om livet utifrån en löparperspektiv här. Det blir uppblandat med diverse tankar och idéer om löpning och livet runt det mer generellt.

Löparhelg i Murcia!

Så var det äntligen dags att åka till Spanien och springa lopp. Ny stad och nytt lopp för oss som varit och sprungit halvmarathon i Santa pola några år. Här erbjöds marathon och nytt för i år även halvmarathon samt 10 km. Jonas sprang marathon och Jonny 10 km vi övriga halvmarathon. Lördag eftermiddag blev det hämtning av nummerlappar /incheckning på hotellet som låg mycket bra till några hundra meter från start mål och med tidig frukost med tanke på loppet där starten för marathon /halvmara skulle gå vid 8.30.

Frukostlöpning!

En av Akeles alla trevliga aktiviteter är ju frukostlöpningarna med underbar hotellfrukost efteråt. Fast för mig blir det mer förmiddagslöpning/brunch. Jag älskar att springa innan frukost och gör det så gott som alltid på helgerna men betydligt tidigare beroende på årstid. På sommaren är det härligt att sticka ut riktigt tidigt oftast blir det 5-10 km men kan bli längre också , har inga problem med att springa utan att äta innan. I morse gav jag mig ut kl 7 tycker det är mysigt om det är mörkt när man ger sig iväg.

Hapkido

Måste ju skriva lite om min andra träningsform Hapkido också. Igår var det dags att starta vårterminen. Jag har tränat  sedan Ht 2011och  att jag började var tack vare Jonny som tränat kampsport i över 20 år och det är för honom jag tränar nu 2ggr/vecka.För tillfället är vi ett tiotal tjejer och killar som tränar i Änggårdsskolans gymnastiksal. Hapkido är väldigt omfattande och varierande det bygger mycket på lås kast/svep men även spark slag och mönster en slags kata med förbestämda rörelser även tex försvar mot kniv och träning med lång/kort stav mm.

Sidor