Akelebloggen

Frukostlöpning!

En av Akeles alla trevliga aktiviteter är ju frukostlöpningarna med underbar hotellfrukost efteråt. Fast för mig blir det mer förmiddagslöpning/brunch. Jag älskar att springa innan frukost och gör det så gott som alltid på helgerna men betydligt tidigare beroende på årstid. På sommaren är det härligt att sticka ut riktigt tidigt oftast blir det 5-10 km men kan bli längre också , har inga problem med att springa utan att äta innan. I morse gav jag mig ut kl 7 tycker det är mysigt om det är mörkt när man ger sig iväg.

Hapkido

Måste ju skriva lite om min andra träningsform Hapkido också. Igår var det dags att starta vårterminen. Jag har tränat  sedan Ht 2011och  att jag började var tack vare Jonny som tränat kampsport i över 20 år och det är för honom jag tränar nu 2ggr/vecka.För tillfället är vi ett tiotal tjejer och killar som tränar i Änggårdsskolans gymnastiksal. Hapkido är väldigt omfattande och varierande det bygger mycket på lås kast/svep men även spark slag och mönster en slags kata med förbestämda rörelser även tex försvar mot kniv och träning med lång/kort stav mm.

Att träna styrka!

Har alltid varit viktigt för mig även om jag aldrig gjort någon stor sak av det. Jag har alltid haft fysiskt krävande arbete där man behöver vara stark. Sedan 17 år jobbar jag som styckare på ackord. Det började nog väldigt tidigt för mig från det man var liten och höll på med hästar och är även uppväxt på bondgård . Man fick en bild av sig själv som stark. Har nog lagt grunden till att jag aldrig haft problem med kroppen.

Tisdagsträningen i Mjölby

Jag har åkt till Mjölby på tisdagar från det jag gick med i Akele hösten 2013, blev inbjuden till dessa på min första höstfest. Så roligt att träna med andra hade knappt sprungit intervaller alls innan. Jag skulle gärna gå på träningen i Linköping också men på måndagar krockar dessa med min andra träning hapkido och på torsdagar blir det för sent i tid då jag ska åka och jobba nattskift efter. Oj!

Statusuppdatering - nu från Sverige

Efter nästan två månader här på bloggen har det strax blivit dags för mig att lämna över pennan till nästa akelit, men innan jag gör det tänker jag dela med mig av en mindre statusuppdatering här från Sverige. Sedan jag kom hem från Kenya har jag mestadels genomfört min löpträning inomhus på löpband. Detta för att undvika kylan och det bitvis hala underlaget som jag fruktade nere i värmen. Jag känner definitivt av att det är lättare att springa här på lågland, vilket främst visar sig genom en lägre andningsrytm samt att mjölksyran kommer vid en högre fart.

Slitna foppatofflor och släpande klimatanpassning

Sedan i lördags kväll är jag återigen tillbaka i Kenya från vistelsen i Tanzania, en resa som inte riktigt avrundades enligt mina önskemål. Efter frukosten på hotellet i Stone Town i fredags morse, skulle jag ta trapporna ner till receptionen. Jag gick i mina blå, utnötta foppatofflor, utan något som helst bett i yttersulan. Men smidiga är de ju iallafall.

Sidor